foto: REUTERS/SCANPIX
Kanje Vests iesaka ebrejiem piedot Hitleram
Kanje Vests
Slavenības
2022. gada 7. decembris, 14:05

Kanje Vests iesaka ebrejiem piedot Hitleram

Jauns.lv

Nepilnu nedēļu pēc Vācijas nacistu līdera Ādolfa Hitlera slavināšanas reperis Kanje Vests nu aicina ebrejus viņam piedot.

“Ebreji nevar man norādīt, kuru es varu mīlēt un kuru — ne. Nevar savu sāpi uzspiest pārējiem,” viņš sacīja intervijā ultralabējam aktīvistam un apskatniekam Gevinam Makinesam. “Ebreji — piedodiet Hitleram šodien.”

Viņš apsūdzēja ebrejus fīrera reputācijas graušanā, jo ir sarūgtināti par to, ka Hitlers “viņus patrieca no valsts”. Vests turpināja apgalvot, ka ebreji kontrolē lielāko daļu plašsaziņas līdzekļu, banku, nekustamā īpašuma un lielveikalu.

Sabiedrības reakcija uz iepriekšējām intervijām bija “lieliska prezidenta kampaņai”, viņš piebilda. Uz jautājumu, ko viņš darītu ar ebrejiem, ja kļūtu par ASV prezidentu, Vests atbildēja: “Ebrejiem ir jāstrādā kristiešu labā. Es vienā mirklī noalgotu ebrejus, ja zinātu, ka viņi nav spiegi un es varētu pārbaudīt viņu telefonus.”

Hitlera īstenotās “Galīgā risinājuma” politikas rezultātā tika nogalināti apmēram seši miljoni ebreju.

Pēdējā laikā 45 gadus vecais Vests pastāvīgi iekuļas nepatikšanās. Pagājušajā nedēļā viņa “Twitter” konts tika nobloķēts pēc tvīta, kurā parādīta svastika Dāvida zvaigznē — dažas stundas pēc Hitlera slavinošās intervijas labējam sazvērestības teoriju popularizētājam Aleksam Džonsam vietnē "Infowars". Iepriekšējā bloķēšana par antisemītiskiem izteikumiem tika atcelta tikai 21. novembrī. Sakarā ar viņa antisemītiskajiem izteikumiem no sadarbības jau atteikušies vairāki slaveni uzņēmumi, tostarp sporta apģērba, apavu un ekipējuma ražotājs “Adidas”, modes žurnāls “Vogue”, talantu aģentūra CAA, banka “JP Morgan Chase”, modes nams “Balenciaga”, tādējādi Vests zaudēja miljardiera statusu. Turklāt Vesta izteikumu dēļ cieta viņa “Instagram” un “Twitter” konti.

Novembrī Vests paziņoja par kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās 2024. gadā. Iepriekšējās vēlēšanās 2020. gadā viņš saņēma nieka 70 000 balsu.