Ciemos Pugačovas un Galkina pilī Grjazi ciemā

Rašistu melu kanāli, lai ieriebtu no Krievijas uz Izraēlu emigrējušajai krievu estrādes primadonnai Allai Pugačovai un viņas vīram, humoristam Maksimam ...

gallery icon
6
Slavenības
2022. gada 7. decembris, 05:02

Krievijas propaganda "apspēlē" Allas Pugačovas tualetes podus, cenšoties ieriebt krievu estrādes zelta pārim 

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Rašistu melu kanāli, lai ieriebtu no Krievijas uz Izraēlu emigrējušajai krievu estrādes primadonnai Allai Pugačovai un viņas vīram, humoristam Maksimam Galkinam, pagājušās nedēļas beigās izplatīja ziņu, ka pāru atstātajā savrupmājā Piemaskavas Grazji ciematā tiek rīkotas ekskursijas, lai visi interesenti varētu aplūkot popdīvas garderobi un tualetes podus.

Pēc tam, kad slavenais zvaigžņu pāris savas pretkara nostājas dēļ bija spiests atstāt dzimteni, Krievijas propaganda gan Pugačovu, gan Galkinu sāka dažādi noniecināt, Krievijas pilsoņiem un Putina piekritējiem pret viņiem kā “tautas nodevējiem” iedvešot naidu. Putina režīma ziņu kanālu mašinērijas jaunākais izdomājums dienas gaismu ieraudzīja pagājušās nedēļas beigās. Vispirms Krievijas, bet pēc tam arī citu valstu plašsaziņas līdzekļi (un ne tikai dzeltenās slavenību dzīves aprakstu lapas, bet arī visnotaļ respektabli izdevumi) pārķēra kāda ne visai populāra “Telegram” kanāla “Slavenību dienasgrāmatas” vēsti, ka nu “Allas Pugačovas faniem būs iespēja pieskarties viņas dzīvei”.

Nenozīmīgu krievu tenku ziņu pārpublicē visā pasaulē

foto: ekrānuzņēmums no video
Biļete uz izdomāto ekskursiju pa Pugačovas-Galkina pili it kā tika tirgota par 10 200 Krievijas rubļiem.


Turpat arī publicēta “ekskursijas biļete par 10 200 rubļiem (aptuveni 155 eiro)", ar kuru “varēs apskatīt primadonnas buduārus, viņas vīra Maksima Galkina istabas, garderobes un tualetes”. Turklāt primadonna iekasēto naudu par biļetēm nedomājot paturēt sev, bet gan ziedot Ukrainas pirmās lēdijas Olenas Zelenskas labdarības fondam, tā atbalstot ukraiņu cīņu pret okupantiem.

Arī Jauns.lv publicēja šo vēsti, bet ar piebildi, ka “citi avoti gan vēstī, ka šī ir viltus ziņa”. Jauns.lv skaidroja no kurienes šai ziņai aug kājas.

Šī “ziņa” Krievijā parādījās uzreiz pēc tam, kad tika paziņots, ka Alla Pugačova likvidē pēdējo uzņēmumu, kas viņu vēl saista ar Krieviju – kompāniju “ABP”, kas nodarbojās ar viņas ierakstu izdošanu un koncertu organizēšanu Krievijā. Praktiski šī kompānija reāli darbu bija pārtraukusi jau 2019. gadā un palikusi tikai “uz papīra”.

Tas bija iemesls, lai rašistu propagandas mašinērija atkal ieriebtu estrādes zvaigznei. Tika nolemts “palaist” ziņu – re, kā Pugačova nemīl savu tēvzemi: par bargu naudu tirgo biļetes, lai saviem faniem izrādītu apzeltītos klozetpodus savā pilī un atbalstītu armiju, kas cīnās pret “dižo Krieviju”!

Borisovnas neieņemamais cietoksnis

Te gan jāteic, ka visai dīvaini šī ziņa izskatījās uz kādas citas vēsts fona – oktobrī Krievijā parādījās ziņas, ka Pugačova nolēmusi pārdot savu Grjazi villu par vienu miljardu rubļu (ap 15,13 miljoniem eiro).

Viltus ziņa par ekskursiju Grjazi ciematā - Pugačovas vai Galkina pilī:

Pāris dienas pēc tam, kad ziņa par “ekskursiju Grjazi pilī” parādījās “nopietnajās ziņās”, Krievijas plašsaziņas līdzekļi viens pēc otra to sāka atsaukt, bet tas jau īsti nenostrādāja, jo “sēkla jau bija iesēta”.

Tika publicētas pat nopietnas “žurnālistiskas izmeklēšanas”, piemēram, laikrakstā “Komsomoļskaja Pravda”:

Pugačovas un Galkina pils Grjazi ciemā:


“Mums atsūtīja pie pils uzņemtu video. Kadros cilvēki mēģina nokļūt ekskursijā, bet Allas Borisovnas cietoksnis izskatās neieņemams: durvis ir aizslēgtas, visur ir novērošanas kameras, un apsargi stāsta, ka neko nav dzirdējuši par tūristu braucieniem uz leģendāro pili. Arī vietējie iedzīvotāji, ar kuriem runājuši mūsu lasītāji, informāciju par ekskursijām atspēko.”

Pugačovu un Galkinu pataisa par pēdējiem ubagiem

Vietā piebilst, ka jau septembra beigās Alla Pugačova savā “Instagram” ierakstīja: “Ak, Dievs! Kāda laime, ka mani ienīst tie cilvēki, kurus es vienmēr esmu ienīdusi! Ja es viņiem patiktu, tas nozīmētu, ka esmu dziedājusi un dzīvojusi velti. Iemesls ir skaidrs. Lai griež zobus. Bija kalpi, kļuva par vergiem.”

Tomēr šī nav vienīgā ziņa, kura šonedēļ “uzbrūk” Pugačovai un Galkinam. Regulāri Krievijā publicē ziņas no “uzticamiem avotiem”, ka Pugačovai tiks liegta uzturēšanās atļauja Izraēlā, kas, protams, nav tiesa. 

Maksima Galkina un Allas Pugačovas iespaidīgā pils

Maksima Galkina un Allas Pugačovas iespaidīgā pils Piemaskavas ciematiņā Grjazi.

gallery icon
14

Savukārt Pugačovas vīrs, humorists un šovmenis Maksims Galkins sociālajos tīklos pavēstījis, ka kāds viņa vārdā izsūtījis īsziņas draugiem: “Ir pieauguši krāpšanas gadījumi manā un Allas vārdā. No dažādiem telefoniem raksta mūsu draugiem, mūsu kolēģiem ar lūgumu pārskaitīt naudu. Mēs nevienam naudu neprasām, ar šādiem lūgumiem ne pie viena neesam vērsušies.

Mūsu cienījamie draugi, ļoti daudzi ir izrādījušies atsaucīgi cilvēki un pārsūtījuši naudu. Es jūs ļoti lūdzu - nedariet to, tā ir krāpšana, tie ir afēristi, kas uzdarbojas mūsu vārdā. Mēs naudu neprasījām un neprasīsim. Lūdzu, saudzējiet savus līdzekļus!”

Rašisti iedarbinājuši mašinēriju, kura ne tikai cenšas nomelnot laulāto pāri, bet arī iegalvot, ka viņi dzīvo ar ubaga tarbu kaklā un viņiem pat īsti nav jumta virs galvas, kas nu absolūti neatbilst patiesībai.

Alla Pugačova jaunības gadu fotogrāfijās

gallery icon
23

Maksima Galkina un Allas Pugačovas kopdzīves ainiņas

Krievu humorista Maksima Galkina un estrādes dīvas Allas Pugačovas kopdzīves ainiņas.

gallery icon
79

Allas Pugačovas un Maksima Galkina kāzas

gallery icon
7