foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Porziņģa dalība NBA finālsērijas ceturtajā mačā vēl neskaidra
Kristaps Porziņģis Dalasā.
Basketbols
2024. gada 13. jūnijs, 23:00

Porziņģa dalība NBA finālsērijas ceturtajā mačā vēl neskaidra

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" treneri vēl nav izlēmuši, vai Kristaps Porziņģis piedalīsies finālsērijas ceturtajā mačā, ceturtdiena atklāja bostoniešu galvenais treneris Džo Mazulla.

Porziņga pārstāvētā "Celtics" komanda piektdien NBA finālsērijas ceturtajā mačā viesosies pie Dalasas "Mavericks" un uzvaras gadījumā Porziņģis kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Porziņģis sērijas otrajā mačā guva labās kājas pēdas savainojumu un trešajā spēlē nepiedalījās. "Pēdējās dienas laikā ir kļuvis labāk un viņš nežēlīgi cīnās, lai spēlētu. Mūsu uzdevums ir viņu pasargāt un, lai viss notiek viņa interesēs," teica Mazulla.

Porziņģis ceturtdien nepiedalījās NBA finālsērijas ceturtās spēles intervijās. Sērijas ceturtais mačs sāksies sestdienā plkst.3.30 pēc Latvijas laika. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0 vadībā ir "Celtics", kas uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98, kā arī viesos ar 106:99. No 77 iepriekšējām finālsērijām visos 14 gadījumos vienība, kas sērijā panākusi 3-0, kļuvusi arī par čempioni.

Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23. jūnijā Bostonā.