foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Džefs Bezoss apsola savas bagātības atdot labdarībai
Miljardieris Džefs Bezoss.
Slavenības
2022. gada 15. novembris, 10:42

Džefs Bezoss apsola savas bagātības atdot labdarībai

Jauns.lv

Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs un miljardieris Džefs Bezoss pirmo reizi paziņojis, ka ir apņēmies lielāko daļu sava īpašuma atdot labdarībai, par to viņš pastāstījis intervijā CNN.

Pēc Džefa Bezosa vārdiem, ziedot naudu viņš vēlas dzīves laikā, turklāt prioritāte ir cīņa pret klimata pārmaiņām un atbalsts cilvēkiem, kas spēj "apvienot cilvēci dziļas sociālas un politiskas šķelšanās priekšā".

Vienlaikus Bezoss nenosauca konkrētu kapitāla daļu, ko vēlas atdot, tāpat kā līdzekļu saņēmējus.

Patlaban Bezosa bagātība pārsniedz 124 miljardus dolāru. 10. novembrī, kad ASV akciju tirgus manāmi pieauga, "Amazon" dibinātājs tikai dienas laikā kļuva par 10,5 miljardiem dolāru bagātāks. Šobrīd viņš ir ceturtais pasaules bagātākais cilvēks, lai gan vēl pirms gada bija līderis.

„Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss ar sievu Makenziju

gallery icon

Zīmīgi, ka Bezoss ne reizi vien kritizēts par to, ka viņš atšķirībā no savas bijušās sievas Makenzijas Skotas nepievienojas iniciatīvai "dāvinājuma zvērests", kuru iedarbinājuši divi citi miljardieri - "Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss un "Berkshire Hathaway" vadītājs Vorens Bafets. Tās dalībnieki labdarībai sola ziedot lielāko daļu bagātības.

Piemēram, pagājušajā gadā Makenziju Skotu atzina par pasaules ietekmīgāko sievieti: 2020. gada laikā viņa ziedojusi vairāk nekā 5,8 miljardus dolāru aptuveni 500 bezpeļņas organizācijām, bet 2021. gadā - vēl 2,74 miljardus dolāru 286 grupām. Šobrīd Bezosa bijušās sievas bagātība tiek lēsta gandrīz 30 miljardu dolāru apmērā.

Džefs Bezoss ar ģimeni dodas vakariņās

gallery icon