foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Alvis Hermanis mašīnas maina kā zeķes - te BMW, te "Tesla"
Slavenības
2022. gada 21. oktobris, 11:44

Alvis Hermanis mašīnas maina kā zeķes - te BMW, te "Tesla"

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Alvis Hermanis (57) uz sava jaunākā režijas darba "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis" pirmizrādi pagājušajā nedēļā atbrauca, sēžot pie balta "Tesla" markas elektromobiļa stūres.

Iebraucot Jaunā Rīgas teātra pagalmā Miera ielā, Alvis apturēja braucamo un, turpat pie stūres sēžot, pagaidīja, kamēr no tā izkāpj viņa laulātā draudzene aktrise un režisore Kristīne Krūze-Hermane. Tad viņš teslu novietoja stāvvietā un izkāpa sarokoties ar turpat netālu esošo fotogrāfu Jāni Deinatu.

Pēc Baltijas valstu dīleru cenrāža, jauns "Tesla Model X" elektromobilis sākuma komplektācijā maksā, sākot no 51 000 eiro.

Šis nav vienīgais pārvietošanās līdzeklis režisora ģimenē. Pirms nepilnas nedēļas uz kolēģa Gata Šmita jauniestudējuma "R(evolūcija)" pirmizrādi Alvis Hermanis atbrauca klasiski ar degvielu pildāmā "BMW" markas auto.

Šķiet, šoreiz izvēloties uz lielo notikumu braukt ar baltu mašīnu, režisors savā ziņā gatavojās gaišam, priekpilnam un pacilājošam vakaram. Un tā arī bija. Izcilo Jaunā Rīgas teātra zvaigžņu Viļa Daudziņa un Kaspara Znotiņa saspēle un sniegums Hermaņa režijā uz skatuves pirmizrādē izraisīja publikas ovāciju vētru. Divarpus stundas paskrēja nemanot, un par iespēju gan šo iestudējumu pieredzēt, gan domāt, izvērtēt un kārtīgi izsmieties skatītāji pateicās, pieceļoties kājās un ilgi, sirsnīgi aplaudējot.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!