Ļaudis ierodas uz Zigmara Liepiņa grāmatas "Mūzaīka" atklāšanas svētkiem

gallery icon
98
Slavenības
2022. gada 8. septembris, 12:33

FOTO: ļaudis ierodas uz Zigmara Liepiņa grāmatas atklāšanas svētkiem

Jauns.lv

Mūzikas namā "Daile" trešdien, 7. septembrī, komponists un uzņēmējs Zigmars Liepiņš prezentēja savu grāmatu "Mūzaīka".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grāmata ir ne vien Latvijā pazīstama mūziķa stāsts par komponista gaitu sākumu 17 gadu vecumā, grūtībām un panākumiem, bet grāmatā rodams arī ievērojams laika nogrieznis Latvijas mūzikā, norāda izdevniecība "Pētergailis", kas izdevusi grāmatu.

Liepiņš absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas Ilzes Graubiņas klavieru klasi. Viņš ir traustiņinstrumentālists, komponists, bija "Radio SWH" dibinātājas un Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs.

Viņa daiļrades diapazons ir sākot ar populārām dziesmām un roka kompozīcijām, beidzot ar skatuves lieldarbiem operām, piemēram, Liepiņa 1988.gada rokopera "Lāčplēsis" ar Māras Zālītes tekstu kļuva par vienu no pazīstamākajiem Trešās atmodas laika simboliem. Atmodas laikā Liepiņa un Zālītes "Lāčplēsim", ko kopumā noskatījās ap 160 000 cilvēku, bija arī politiska nozīme - pirmizrāde notika datumā, kad tika parakstīts Molotova-Rībentropa pakts.

Apgāds norāda, ka grāmatā rodama iespaidīga kultūras personību galerija - bērnība kopā ar vecākiem dzimtajā Liepājā, skolotāji, dzīves un mūzikas uzticamais biedrs Mirdza Zīvere, Raimonds Pauls, Imants Vanzovičs, Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks, Māra Zālīte, Uģis Rūķītis, Kaspars Dimiters, Elīna Garanča, Asmika Grigorjana, opera, Igors Krutojs, ansambļi "Modo", "Opus", "Remix" un citi.

Tāpat grāmatā rodami stāsti arī par operu-melodrāmu "Parīzes Dievmātes katedrāle", operu "No Rozes un asinīm", muzikālajām drāmām "Adata" un "Vadonis".