Kristīnes Luīzes Avotiņas un Ilzes Avotiņas gleznu izstādes "Miera seja" atklāšana

2022, gada 25. augustā Rīgā, Saules akmens ēkā, norisinājās mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas un viņas mammas gleznotājas Ilzes Avotiņas kopīgās ...

gallery icon
Sarkanais paklājs
2022. gada 26. augusts, 18:18

FOTO: māte un meita Avotiņas atklāj grandiozu dubultizstādi "Miera seja"

Jauns.lv

Ceturtdien, 25. augustā, Rīgā, Saules akmens ēkā, norisinājās mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas un viņas mammas gleznotājas Ilzes Avotiņas kopīgās gleznu izstādes "Miera seja" svinīgā atklāšana.

Pasākums kuplā skaitā pulcēja kā abu gleznotāju tuviniekus un draugus, tā arī mākslas mīļotājus, kas ar patiesu sajūsmu izbaudīja izstādes dzīvespriecīgo un krāšņo gaisotni, priecājoties par mātes un meitas Avotiņu greznajiem darbiem.

Izstādes norises vietā ikviens varēja sajusties kā nokļuvis citā pasaulē, jo pie sienām saliktās gleznas, kas izceļas ar grandiozi košām, gaišām un spilgtām krāsām, rada pilnbriedā saziedējuša puķu dārza noskaņu.

Gleznotāja Ilze Avotiņa svinīgās uzrunas laikā klātesošajiem pastāstīja iemeslu, kālab uz vairuma no saviem beidzamajā laikā tapušajiem mākslas darbiem ir nevis ierastais paraksts Ilze Avotiņa, bet gan Ilze Koko. Izrādās, par Koko viņu mīļi iedēvējusi mazmeitiņa Lizelote. Šis, no mazā bērna mutes ik dienu izrunātais vārds Ilzei tik ļoti iepaticies un iekritis sirdī, ka viņa visas savas gleznas turpmāk izlēmusi parakstīt šādi.

Izstādes atklāšanas laikā tika prezentēta arī sadarbībā ar māksliniecēm tapusī pašmāju zīmola “Hebe” jaunā galdautu kolekcija. Daudzi apmeklētāji izmantoja iespēju iegādāties skaistos galdautus, kuru dizainā iekļauti elementi no gleznotāju krāšņajiem darbiem. Galdauti šūti limitētā skaitā - katra dizaina galdauts radīts tikai 38 eksemplāros.

Mākslinieču Kristīnes Luīzes Avotiņas un Ilzes Avotiņas izstāde “Miera seja” Saules akmens ēkā būs aplūkojama divu mēnešu garumā - līdz 25. oktobrim.