Festivāla "Summertime — aicina Inese Galante" trešā diena — "Viva Mīlestība!" un nūdžeza leģenda "Club Des Belugas"

20 augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notika īpašs koncerts "Viva Mīlestība!". Pasākumā piedalījās pati festivāla mūza Inese Galante un viņas ...

gallery icon
Mūzika
2022. gada 22. augusts, 11:35

FOTO: festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" trešā diena - "Viva Mīlestība!" un nūdžeza leģenda "Club Des Belugas"

Jauns.lv

20. augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notika īpašs koncerts “Viva Mīlestība!”. Pasākumā piedalījās pati festivāla mūza Inese Galante un viņas draugi - populāri Latvijas izpildītāji un mūziķi, kā arī konkursa “Ineses Galantes talanti” uzvarētāji.

Operas dīva uzstājās kopā ar vienu no vispieprasītākajiem Latvijas pianistiem, prestižu pasaules konkursu uzvarētāju Andreju Osokinu un izcilo kontrtenoru Sergeju Jēgeru. Koncerts “Viva Mīlestība!” kļuva par unikālu iespēja dzirdēt īstus operu šedevrus klavieru pavadījumā. Zālē, kuras unikālā akustika liek operas vokālam skanēt neparasti tuvu un personiski, taču vienlaikus arī majestātiski, klausītāji varēja pilnībā izbaudīt gan iecienīto mākslinieku virtuozos priekšnesumus, gan arī jaunus muzikālos atklājumus.

Piesātināto muzikālo vakaru turpināja leģendārā Vācijas nujazz kolektīva Club Des Belugas uzstāšanās. Club Des Belugas mūzika ir atpazīstama jau no pirmajām notīm. Tā ir izmantota Samsung, LG, BMW, Mercedes-Benz, Martini, Victoria Secret un vairāk nekā desmit citu populāru zīmolu reklāmās, bet grupas skaņdarbi ir iekļauti simtiem dažādās izlasēs. Džezs, fankmūzika, soulmūzika, Brazīlijas ritmi, launžs un bosanova — tā ir tikai daļa no “belugu” muzikālā repertuāra. Dzintaru koncertzāles viesus gaidīja ne tikai brīnišķīga koncertprogramma, bet arī iepazīšanās ar jauno grupas “pērli” — zviedru dziedātāju Annu Luku (Anna Luca), kura apbura klausītājus ar dvēselisku vokālu un elegantu izpildījuma manieri.