Slavenības
2022. gada 16. augusts, 10:21

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo pārsteigumu. Pāris plāno vizīti Lielbritānijā

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla jau nākamajā mēnesī atgriezīsies Apvienotajā Karalistē, kur apmeklēs “One Young World” samitu Mančestrā, tur pulcēsies gados jaunie līderi no vairāk nekā 190 valstīm.

Daudziem par lielu pārsteigumu princis Harijs un Megana Mārkla paziņojuši, ka jau septembrī atkal apciemos Lielbritāniju.

Megana Mārkla un princis Harijs viesojas ANO mītnē, kur saka runu Nelsona Mandelas dienā

gallery icon

Saseksas hercogs un hercogiene savas vizītes laikā apmeklēs arī Vāciju un atbalstīs “vairākas sirdij tuvas labdarības organizācijas”, pavēstījis viņu preses pārstāvis.

5. septembrī pāris dosies uz Mančestru, kur apmeklēs “One Young World” samitu - pasākumu, kas vienkopus pulcēs jaunos līderus no vairāk nekā 190 valstīm.

Megana ir šīs organizācijas padomniece kopā ar Kanādas premjerministru Džastinam Trudo, uzņēmēju seru Ričardu Brensonu un šefpavarāru Džeimiju Oliveru.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Invictus Games” 2022. gada aprīlī

gallery icon

Pēc Mančestras apmeklējuma Saseksas hercogi dosies uz Vāciju, kur viesosies “Invictus Games Dusseldorf 2023 One Year to Go” pasākumā. Pēc tam 8. septembrī pāris atgriezīsies Apvienotajā Karalistē uz “WellChild” balvu ceremonijas vakaru.

Vizīte Apvienotajā Karalistē būs pirmā reize, kad Saseksi atgriezīsies valstī kopš jūnija sākumā notikušajām karalienes Platīna jubilejas svinībām.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

gallery icon

Pāra preses pārstāvis sacīja: “Saseksas hercogs un hercogiene, princis Harijs un Megana septembra sākumā būs priecīgi apmeklēt vairākas viņu sirdij tuvas labdarības organizācijas.”

Savas iepriekšējās vizītes laikā Lielbritānijā pāris iepazīstināja meitu Lilibetu ar vecvecmāmiņu.

Karaliene Elizabete II bija atvēlējusi laiku, ko klātienē pavadīt kopā ar mazdēlu Hariju un viņa ģimeni – informēja “Page Six”. Tiesa, Harijam un Megana Platīna jubilejas svinības šķitušas “grūtas” – uzskata karaļnama eksperte.

Britu karaļnama apskatniece Tīna Brauna, jūnijā viesojoties TV šovā “Lorraine”, komentēja Saseksas hercogu lēmumu apmeklēt jubilejas svinības, kas bija rīkotas par godu karalienes valdīšanas 70. gadadienai.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon

Harijs un Megana apmeklēja dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē Londonā. Tas bija vienīgais oficiālais pasākums, uz kuru Saseksi bija ielūgti četru svinību dienu laikā. Eksperte norāda, ka Harijam bijis grūti noraudzīties svinībās tikai no malas.

“Bija lieliski, ka viņi varēja iepazīstināt karalieni ar Lilibetu. Esmu pārliecināta, ka visi vēlējās, lai tas notiktu. Taču skaidrs, ka bija neērti, ka viņi bija klātienē Londonā, bet īsti nekur nepiedalījās. Tas bija savādi,” norādīja rakstniece.

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon

Saseksas hercogs un hercogiene šogad ar karalieni tikušies vairakkārt, lai mēģinātu atjaunot izirušās attiecības, taču katra tikšanās bijusi samērā īsa.

Aprīlī princis Harijs slepenā vizītē apciemoja savu mīļoto vecmāmiņu, kad viņš kopā ar sievu devās uz Nīderlandi, kur notika “Invictus Games” spēles.

Savukārt jūnija sākumā Platīna jubilejas svinību laikā karaliene pirmo reizi satika savu mazmazmeitu Lilibetu, kurai vārds dots par godu vecvecmāmiņai.

Lai cik sirsnīgs būtu šis notikums, karaļnama pārstāvji parūpējās, lai tikšanās būtu vien 15 minūtes ilga un visnotaļ formāla. Pēc tās Saseksi jau mēroja ceļu atpakaļ uz ASV.