foto: Publicitātes foto
Jūrmalā uzstāsies nūdžeza leģenda "Club Des Belugas"
Anna Luka.
Mūzika
2022. gada 1. jūlijs, 13:50

Jūrmalā uzstāsies nūdžeza leģenda "Club Des Belugas"

Jauns.lv

20.augustā festivālā "The best of "Summertime — aicina Inese Galante"" Dzintaru koncertzālē uzstāsies leģendārā nūdžeza grupa "Club Des Belugas" no Vācijas. Tāpat grupa Jūrmalā iepazīstinās ar savu jauno solisti – pasaules džeza zvaigzni Annu Luku.

"Club Des Belugas" mūzika ir atpazīstama jau no pirmajām notīm. Lielākā daļa to ir dzirdējuši Samsung, LG, BMW, Mercedes-Benz, Martini, Victoria Secret un vairāk nekā desmit citu populāru zīmolu reklāmās, bet grupas skaņdarbi ir iekļauti vairāk nekā pustūkstots dažādās izlasēs.

Džezs, fanks, souls, brazīliešu ritmi, lounge un bosanova – tā ir tikai daļa no “belugu” muzikālā repertuāra. Viņu koncerti notiek pārpildītās zālēs visā pasaulē, un tagad viņi atgriežas Jūrmalā. Dzintaru koncertzāles viesus gaida ne tikai brīnišķīga koncertprogramma, bet arī iepazīšanās ar jauno grupas “pērli” – zviedru dziedātāju Annu Luku, kura apburs klausītājus ar dvēselisku vokālu un elegantu izpildījuma manieri.

"Club des Belugas" 2002.gadā dibināja grupas līderi Maksims Ilions un Kitija Bila, un jau pēc gada ar savām kompozīcijām viņi bija iekarojuši Eiropas topu pirmās vietas. Šodien grupa lepojas ar divpadsmit studijas albumiem, vairāk nekā divdesmit singliem un divām prestižā Spanish Jazz Awards nominācijām.

“Ar savu pirmo uzstāšanos festivālā šie mākslinieki izraisīja patiesu ažiotāžu, tādēļ mēs vēlreiz uzaicinājām viņus uz Jūrmalu. Vācu – zviedru dziedātāja Anna Luka – viegla, eleganta, ar pilnīgi neatkārtojamu vokālu. Viņas uzstāšanās aizskar dvēseles visjutīgākās stīgas! Ko vēl var pateikt? "Club Des Belugas" uzstājas uz pasaules labākajām skatuvēm, tāpat kā visi mūziķi, kuri viesosies pie mums. Mums ir ļoti paveicies, ka ir iespēja sadarboties ar tiem,” pastāstīja festivāla iedvesmotāja Inese Galante.

Katru gadu festivāls “Summertime — aicina Inese Galante” uz Dzintaru koncertzāles skatuves pulcē labākos mūziķus, lai radītu dzīves prieka un mūzikas dziedinošā spēka pārpilnu atmosfēru.