foto: Ekrānuzņēmums
48 gadu vecumā miris grupas "Laskovij Mai" solists Jurijs Šatunovs
Jurijs Šatunovs (1973 - 2022).
Slavenības
2022. gada 23. jūnijs, 11:49

48 gadu vecumā miris grupas "Laskovij Mai" solists Jurijs Šatunovs

Jauns.lv

48 gadu vecumā miris popdziedātājs Jurijs Šatunovs. Mūziķa nāvi telegram kanālam "Zvezda" apstiprinājis viņa menedžeris, ziņo medijs "Meduza".

Pēc izdevuma avota teiktā, "Lakovij Mai" bijušais solists miris ātrās palīdzības automašīnā. Tiek uzskatīts, ka nāves cēlonis bijis infarkts.

Jurijs Šatunovs piedzima 1973. gadā Baškīrijas ASSR (Baškīrijas Autonomā Padomju Sociālistiskā Republika). Pusaudžu gadus mākslinieks pavadīja bērnunamā - viņa vecāki bija šķīrušies, māte nomira, kad Šatunovam bija 11 gadu. Bērnu namā viņš satika Sergeju Kuzņecovu, kurš bija amatieru pulciņa vadītājs, un tad aizsākās "Laskovij Mai" grupas vēsture.

Padomju zēnu grupu no Maskavas dibināja krievu dziesmu autors, komponists un mūziķis Sergejs Kuzņecovs. "Laskovij Mai" savulaik tika dēvēta par "80. – 90. gadu leģendām".

Grupai bija vairāki solisti, tā sniedza vairākus desmitus koncertu mēnesī, reizēm uzstājoties vienlaikus vairākās pilsētās. 1992. gadā Šatunovs grupu pameta un uzsāka savu solo karjeru. Pēc Šatunova aiziešanas ne viņa bijusī grupa, ne viņš pats nevarēja sasniegt iepriekšējo popularitātes līmeni.

Mākslinieks ar mūziku nodarbojās līdz pat savai nāves dienai. 2019. gadā viņš izdeva albumu "Любимые песни", bet 2020. gadā prezentēja vēl trīs skaņdarbus - "Спасибо Тебе", "становиться не могу" un "Заметает листья снег".