Slavenības
2022. gada 19. jūnijs, 11:46

Ukrainā viesojies slavenais Holivudas aktieris Bens Stillers

Jauns.lv

Ļvivas centrā sestdien, 18. jūnijā manīts slavenais Holivudas aktieris Bens Stillers. Soctīklos publicēts video, kur Stillers staigā pa pilsētas centrālo laukumu pie Tarasa Ševčenko pieminekļa un runā pa telefonu, ziņo "Ukrinform".

ANO Bēgļu aģentūra UNHCR sociālajā tīklā "Twitter" iepriekš ziņoja, ka Stillers uz Polijas un Ukrainas robežas ieradies kā ANO labas gribas vēstnieks, lai tiktos ar ukraiņu bēgļiem.

"UNHCR labās gribas vēstnieks Bens Stillers šodien atrodas pie Ukrainas robežas, lai satiktu ģimenes, kuru dzīves ir plosījis karš un vardarbība, dalītos stāstos par kara ietekmi uz cilvēkiem un pastiprinātu aicinājumus uz solidaritāti," paziņoja UNHCR.

foto: Ekrānuzņēmums
Bens Stillers Ļvivas centrā pie Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Aktieris arī tviterī paziņoja, ka ir ieradies Polijā. "Tikko ierados Polijā, pirms Pasaules Bēgļu dienas, lai satiktu cilvēkus, kuru dzīvi ir ietekmējis karš Ukrainā," viņš rakstīja.



Aprīļa beigās kādā kafejnīcā Ļvivā viesojās arī Holivudas aktrise Andželina Džolija.

Arī Džolija Ukrainā ieradās kā ANO labas gribas sūtne bēgļu jautājumos. Pirms tam viņa Romā apmeklēja slimnīcu un tikās ar bērniem no Ukrainas.

Džolija apmeklēja Ļvivas dzelzceļa staciju, lai sagaidītu Ukrainas iekšienē pārvietotos iedzīvotājus, kas ieradušies ar evakuācijas vilcienu no Doneckas.