Skatītāji ierodas uz "Post Scriptum" pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī

Trešdien, 15. jūnijā, Jaunajā Rīgas teātrī pimizrādi piedzīvoja Alvja Hermaņa izrāde “Post Scriptum”. Galvenajā lomā - krievu aktrise Čulpana ...

gallery icon
Slavenības
2022. gada 16. jūnijs, 11:44

FOTO: pirmizrādi piedzīvojis Alvja Hermaņa iestudējums "Post Scriptum"

Jauns.lv

Trešdien, 15. jūnijā, Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) pimizrādi piedzīvoja Alvja Hermaņa izrāde “Post Scriptum”. Galvenajā un vienīgajā lomā - krievu aktrise Čulpana Hamatova.

Izrādes teksta materiāls aizgūts no kadiroviešu nogalinātās krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas publikācijām laikrakstā "Novaja gazeta", kā arī - cenzūras aizliegta nodaļa no Fjodora Dostojevska romāna "Velni". Taču izrādei radītais stāsts ir par ko citu - par Krievijas (un ne tikai) apziņu, sirdsapziņu un zemapziņu pēdējo notikumu kontekstā.

Krievu aktrise Čulpana Hamatova pievienojās JRT trupai 2022. gada aprīlī. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Čulpana pameta dzimteni un pārcēlās uz dzīvi Latvijā, asi nosodot Krievijas uzsākto karu. Aktrise spēlējusi Hermaņa iestudētās izrādēs Maskavas Nāciju teātrī - izrādē "Šukšina stāsti" (2008) un izrādē "Gorbačovs" (2020).

Čulpana Hamatova uz JRT skatuves izrādē "Post Scriptum"

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums "Post Scriptum" ar izcilo krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu galvenajā un vienīgajā lomā. Monizrādes režisors ...

gallery icon

"Post Scriptum" ir pēdējais 2021./2022. gada teātra sezonas jauniestudējums. To veido teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne. 

Izrāde ir krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.