foto: REUTERS/SCANPIX
Putina meitai jaunas attiecības. Viņa tiekas ar Zelenski, kurš nav Ukrainas prezidents
Putina meita Jekaterina Tihonova.
Trakā pasaule
2022. gada 19. maijs, 12:44

Putina meitai jaunas attiecības. Viņa tiekas ar Zelenski, kurš nav Ukrainas prezidents

Jauns.lv

Krievijas vadoņa Vladimira Putina meitai Jekaterinai Tihonovai ir mīļākais ar tādu pašu uzvārdu kā Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

Sankcijas pret 35 gadus veco sievieti, kas noteiktas par tēva iebrukumu Ukrainā, apturējušas viņas regulāros lidojumus no Maskavas uz Minheni, lai būtu kopā ar savu izredzēto.

Viņas jaunais partneris, ar kuru viņai ir divgadīga meita, ir 52 gadus vecais Igors Zelenskis, profesionāls krievu baletdejotājs un galvenais režisors, kurš vēl nesen vadīja Bavārijas Valsts baletu.

Par šīm attiecībām kļuvis zināms pēc Krievijas neatkarīgās ziņu aģentūras "IStories" un Vācijas medija "Der Spiegel" veiktās izmeklēšanas, vēsta "Daily Mail".

Iepriekš Jekaterina Tihonova, jaunākā no Putina divām meitām, kas dzimušas laulībā ar bijušo Kremļa pirmo lēdiju Ludmilu, tika saistīta ar Krievijas jaunāko miljardieri Kirilu Šamalovu.

foto: AFP/Scanpix
2008. gada 15. oktobrī baletdejotājs Igors Zelenskis uzstājas teātrī Londonā.

Pēc šķiranās ar miljardieri ap 2017. gadu, Jekaterina sākusi attiecības ar baleta zvaigzni Igoru Zelenski, kurš arī iepriekš bija precējies un kuram ir divas meitas un dēls ar horeogrāfi Janu Serebrjakovu.

Putins ir negatīvi izteicies par tiem krieviem, kas dzīvo Rietumos, neskatoties uz to, ka paša meita ar pilnu valsts atbalstu un drošību devusies biežos ceļojumos uz Minheni, lai pavadītu laiku kopā ar savu draugu.

Izskanējusi informācija, ka līdz pat šā gada sākumam un karam Ukrainā, Putina meita ar Igoru Zelenski kopā dzīvoja Vācijā.

Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila

gallery icon

Žurnālistikas izmeklēšanā tika atrasti dokumenti, kas pierāda lidojumus, kuros iesaistīti "Tihonova, Zelenskis, bērns, auklītes, apsardze". Tajos atklājies, ka divu gadu periodā "viņa vairāk nekā 50 reizes lidoja uz Minheni, kur strādāja Zelenskis."

No anonīma avota "IStories" ieguvis "dokumentus no Valsts prezidenta un Tihonovas personīgā apsarga Alekseja Skripčaka drošības dienesta e-pasta".

"Skripčaka dokumentos ir Putina meitas, Zelenska un 2017. gadā dzimušas meitenes pases. Tihonovas apsardze nopirka viņiem visas biļetes.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon

"Mēs neatklājam bērna vārdu ētisku apsvērumu dēļ, pietiek tikai pateikt, ka viņas tēva vārds ir Igorevna, kas atbilst Zelenska vārdam," teikts ziņojumā.

Igors, kurš pēc tautības ir krievs ar gruzīnu saknēm un netiek saistīts ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, pagājušajā mēnesī pameta Bavārijas Valsts baletu, acīmredzot pēc tam, kad bija atteicies nosodīt Putina asiņaino karu Ukrainā.

"Līdz 2019. gada beigām Jekaterinai Tihonovai acīmredzot apnika nemitīgi lidot uz Minheni, un viņa nolēma pārcelties uz dzīvi kopā ar partneri," teikts izmeklēšanas ziņojumā.

Vismaz uz to norāda viena no vēstulēm Putina meitas apsarga Alekseja Skripčaka arhīvā.

Viņas partneris Zelenskis raksturots kā viens no Krievijas veiksmīgākajiem baletdejotājiem. Viņš bija arī Londonas Karaliskā baleta viessolists.

"Sueddeutsche Zeitung" 2021. gadā Zelenskis savu iknedēļas rutīnu raksturoja šādi: pirmdienās viņš, tāpat kā "daudzi Minhenes iedzīvotāji" skrien Angļu dārzā, otrdienās dod priekšroku itāļu virtuvei, bet ceturtdienās vietējā tirgū iegādājās svaigu ēdienu, ko gatavo kopā ar ģimeni.