Slavenības
2022. gada 17. maijs, 10:30

Sievu apņēmis valdības jaunākais ministrs Artūrs Toms Plešs

Jauns.lv

Par precētu vīru šomēnes kļuvis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Kā liecina viņa paša publicētā informācija sociālās saziņas tīklā "Facebook", politiķis 6. maijā par sievu apņēmis Madaru Stalti.

30 gadu vecais Plešs ir jaunākais ministrs Krišjāna Kariņa valdībā, amatā kopš 2020. gada decembra. Tad viņš kļuva par pirmo ministru vēsturē, kurš dzimis pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Ar Madaru politiķis ir kopā jau aptuveni septiņus gadus.

Kā rāda šopavasar publiskotā amatpersonas deklarācijas, ministra alga pērn bijusi mazliet vairāk par 73 tūkstošiem eiro, Pleša īpašumā ir pirms diviem gadiem pirkts 2011. gada izlaiduma auto "Audi A6", lietošanā ir būve Bauskā un dzīvoklis Rīgā, un par to visu politiķim ir divas parādsaistības – 2437 un 2893 eiro.

Valdības jaunākais ministrs, kas vien šogad sasniedza 30 gadu vecumu, paspējis savā mūžā sakrāt 31 673 eiro, ko glabā "Swedbank". Gadu iepriekš viņa uzkrājumi bija tikai 7802,54 eiro lieli. Tāpat Plešam ir akcijas ārvalstu uzņēmumos – Kanādas "Canopy Growth Corp" (8,73 dolāru vērtībā), ASV "Palantir Technologies" (18,21 dolāra vērtībā) un Ķīnas NIO (31,68 dolāru vērtībā). Kā atrodams internetā, Kanādas uzņēmums "Canopy Growth" nodarbojas tieši ar to, par ko liecina firmas nosaukums, – ar kaņepju audzēšanu un tad ar dažādu produktu ražošanu. Gan našķiem, gan dzērieniem, kuru sastāvā ir psihoaktīvās vielas THC un CBD.