foto: publicitātes (Edijs Andersons)
Noklausies - Saulkrastu koris "Anima" kopā ar Raimondu Paulu ieskaņo dziesmu "Pacel galvu, Baltā māt"
Mūzika
2022. gada 25. aprīlis, 18:00

Noklausies - Saulkrastu koris "Anima" kopā ar Raimondu Paulu ieskaņo dziesmu "Pacel galvu, Baltā māt"

Jauns.lv

Tuvojoties Latvijas Neatkarības atjaunošanas gada dienai, Saulkrastu koris "Anima" kopā ar Raimondu Paulu ieskaņojis dziesmu “Pacel galvu, Baltā māt’” ar Jāņa Petera vārdiem.

"Šis mums bija milzīgs gods un saviļņojums kopā ar Maestro ieskaņot šo skaisto, emocionālo un dziļi patieso dziesmu, kas tapusi Latvijas neatkarības atgūšanas laikā un kura manā apziņā jau ir kopš bērnības, kad kopā ar vecvecākiem, ejot līdzi uz seniora kora mēģinājumiem Pastendē, to dzirdēju un jau dziedāju līdzi,” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva.

Dziesma savu emocionālāko atskaņojumu piedzīvoja 1993. gada Dziesmu svētkos, kad to diriģēja izcilā Ausma Derkēvica. “Jutu dziļu nepieciešamību ieskaņot ko tik īpašu, lai, tuvojoties svētkiem, mums pašiem sev būtu atgādinājums pacelt galvu un apzināties savu iekšējo spēku, izdzīvojot dziesmu jutīgā un pietuvinātā atmosfērā.”

“Pacel galvu, Baltā māt’” koncertizpildījuma ierakstu iemūžināja skaņu režisors Andris Ūze, mirkli dokumentēja videomākslinieks Ritvars Bluka. Ieraksts tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Saulkrastu novada domi.

foto: publicitātes (Edijs Andersons)

Saulkrastu koris "Anima" muzicē kopš 2001. gada. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva, diriģents Matīss Tučs un vokālais pedagogs Elīna Ose. Piekrastes kori iedvesmo priežu meža gaiss un bangojošās jūras spēks, saulaina prieka pilnas acis un neizsīkstoša vitalitāte.