Jura Pavītola grāmatas "Liecinieka spoguļportrets" prezentācija

2022. gada 8. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā tika prezentēta komponista un mūziķa Jura Pavītola grāmata "Liecinieka spoguļportrets".

gallery icon
24
Sarkanais paklājs
2022. gada 12. aprīlis, 13:13

FOTO: Liepājā prezentē mūziķa Jura Pavītola grāmatu "Liecinieka spoguļportrets"

Dace Ezera

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 8. aprīlī, Liepājas Latviešu biedrības namā tika prezentēta komponista un mūziķa Jura Pavītola grāmata "Liecinieka spoguļportrets".

Mūziķis stāstīja, ka sarīkojums notiek kopā ar tiem cilvēkiem, kuru kompānijā pats vislabāk jūtoties - pazīstot pārāk labi, lai būtu oficiāls. Kopā ar dēlu Matīsu, arī mūziķi, Juris izpildīja vairākus skaņdarbus, tostarp "Ziņģes atmiņu" - ar Māras Zālītes tekstu sacerēto dziesmu, kas savulaik "Mikrofona" aptaujā esot atmest atpakaļ un Radio fondos nepaņemta.

Zina, ka iegūs daudz ienaidnieku

"Ja godīgi - sajūtas šobrīd ir divējādas. Protams, priecājos par grāmatu. No otras puses, mēs katrs esam pelnījuši izdot savu grāmatu. Vai es esmu tieši tas, kurš šo lielisko iznākumu pelnījis? Šis jautājums mani visu laiku nomoka," portālam Jauns.lv atklāti atzinās Juris Pavītols un pavēstīja, ka grāmatā ir arī aprakstīts, kā Latvijā attīstījusies mūzikas dzīve - cauri visām peripētijām, pie kurām paši bieži vien esam bijuši vainīgi. "Tā ir zināma veida uzdrošināšanās no manas puses. Zinu, ka iegūšu arī daudz ienaidnieku. Tāpēc nosaukums ir "Liecinieka spoguļportrets"," tā Pavītols.

Grāmatā pieminēti mūziķi, ar kuriem liepājnieks savā dzīvē saskāries - cits labā, cits sliktā nozīmē. Autors teic, ka neesot neko melojis: "Tā nav mana versija, tā ir liecība! Esmu ļoti pieskāries godprātības tēmai, padomju laikos tā mums kliboja, bieži vien apzināti. Godprātība bija nosacīta: ko runājām, to nedomājām, ko domājām, to nerunājām. Šajos laikos godprātība tomēr prasa objektivitāti. Tāpēc es arī sarakstīju grāmatu, lai mēs redzam, kādi esam."

Vairāk grāmatu gan Pavītols nerakstīs. Toties sola ierakstīt dziesmas no seniem laikiem. "Platei, veltītai "Līvu" piecdesmitgadei, jāiznāk maija beigās," sola mūziķis.

Ciemos pie Jura Pavītola 2021. gada rudenī

Ciemos pie Jura Pavītola Dienvidkurzemes mazpilsētā Grobiņā 2021. gada rudenī.

gallery icon
8