Slavenības
2022. gada 1. aprīlis, 06:33

VIDEO: kā labāk neizjokot Rūdolfu Kugrēnu, Lauri Dzelzīti un Žoržu Siksnu?

Jauns.lv

Kāda ir latviešu humora izjūta, kurai tautai ir vislabākais humors un kas pat visnopietnākajā brīdī spēj sasmīdināt savaldībā rūdītus skatuves ļaudis? To Jauns.lv skaidroja sarunās ar stāvkomiķi Rūdolfu Kugrēnu, aktieri Lauri Dzelzīti un mūziķi Žoržu Siksnu.

Skatuves mākslinieki atbild uz jautājumiem, kāds, viņuprāt, ir latviešu humors, kurai tautai ir vislabākais humors, par ko skatītāji zālē smejas visvairāk un kādos brīžos viņi paši nespēj valdīt smieklus.

Rūdolfs Kugrēns secinājis, ka latviešim tuvs ir melnais humors, savukārt Žoržs Siksna novērojis, ka pašmāju skatītājus visvairāk ielīksmo, ja uz skatuves gadās kaut kas neplānots – kāda fiziska neveiklība vai negaidīti pasprucis lieks vārds. Bet Lauris Dzelzītis atklāj, ka labākais veids, kā viņš jebkad izjokots, ir viņa piedzimšanas fakts.   

1. aprīli kā joku dienu atzīmē daudzās pasaules valstīs. Arī Latvijā šajā dienā bieži dzirdami smiekli un izjokošanas izdošanās sauklis “April, april!”. Smiekli visos laikos uzskatīti par pozitīvu un vajadzīgu dopingu, kam ir arī labvēlīga ietekme uz cilvēka veselību.