Slavenības
2022. gada 15. marts, 06:34

Dižā basketboliste Uļjana Semjonova nosvin 70 un atgūstas no smagās traumas

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

9. martā 70. dzimšanas dienu svinēja leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova, kas joprojām atkopjas pēc kritienā gūtās smagās traumas. Kā šodien vēsta žurnāls "Kas Jauns", Uļu dzimšanas dienā Vaivaru rehabilitācijas centrā apciemoja Latvijas sporta saime.

Bijusī TTT basketboliste, divkārtējā olimpiskā čempione un trīskārtējā pasaules čempione pēc spēlētājas karjeras beigām pievērsās sociālajam darbam, viņa vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu un ar Latvijas Olimpiskās komitejas atbalstu aprūpē un apgādā vairāk nekā divus simtus sporta veterānu.

Tagad gan Uļa pati nonākusi mediķu un fizioterapeitu aprūpē, jo pirms gada leģendārā sportiste lauza gūžu. Viņa tagad vairākus mēnešus uzturas Vaivaru rehabilitācijas centrā, un veselība lēnam uzlabojas - Uļa jau spēj mazliet pastaigāt ar staiguļa palīdzību.

Īpaši možs gars Uļai bija aizvadītās nedēļas trešdienā – kā nekā 70. dzimšanas diena! Leģendāro basketbolisti Vaivaros apciemoja gan komandas biedrenes no TTT laikiem, gan Latvijas Basketbola savienības pārstāvji, gan Uļas kolēģi no Latvijas Olimpiešu sociālā fonda. Basketbola leģenda tika apdāvināta ar ziediem, bet pavisam saviļņojoša dāvana bija mākslinieka Jāņa Anmaņa speciāli basketbolistes 70. jubilejai uzgleznotais viņas portrets.

foto: Aldons Vrubļevskis.
Pavisam saviļņojoša dāvana bija mākslinieka Jāņa Anmaņa speciāli basketbolistes 70. jubilejai uzgleznotais portrets.

Uļas sirdi priecēja arī bijušo komandas biedreņu no PSRS izlases laikiem, ar kurām kopā izcīnītas olimpiskās zelta medaļas, apsveikumi – Uļai piezvanīja gan Tatjana Ovečkina (izcilā hokejista Aleksandra Ovečkina mamma), gan lietuviete Vida Beseliene.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!