foto: Rojs Maizītis
Jakovs Rafaļsons: "Putins ir zaudējis prātu!"
Vēl pirms gada Jakovs Rafaļsons nespētu noticēt, ka kas tāds ir iespējams.
Slavenības
2022. gada 6. marts, 05:38

Jakovs Rafaļsons: "Putins ir zaudējis prātu!"

Kas Jauns Avīze

M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris un režisors Jakovs Rafaļsons šajās dienās pārdzīvo līdzi Ukrainai. Viņš ir dzimis Makejevkā Doņeckas apgabalā, Doņeckā beidzis skolu un turienes teātra studijā apguvis aktiermākslu.

Februāra beigās "Kas Jauns Avīzes" sazvanīts, aktieris atvainojas, ka visu nakti nav gulējis, sekojot līdzi notikumiem dzimtenē, un nevarot pat lāgā parunāt un izteikt savas domas. Krievijas apšaudītajā Kijevā Jakovam mīt attāli radinieki.

“Šis patriots prezidents Putins, kurš apvienojis visas pasaules valstis pret Krieviju – lūk, ko viņš ir izdarījis! Ja pirms gada kāds man būtu teicis, ka kaut kas tāds būs, es atbildētu: kā vajag neieredzēt Krieviju, lai izdomātu kaut ko tādu!” saka Rafaļsons.

Viņaprāt, notiekošais nozīmē sūtīt savējos nāves briesmās.
“Saprātīgi un normāli cilvēki visu saprot. Tās ir šausmas, kas tagad notiek Ukrainā! Tik liels skaits krievu un ukraiņu jauno puišu ir nonāvēti! Domāju, ka Putins ir zaudējis prātu. Nezinu, kā to visu pat nosaukt, neprotu sakarīgi izteikties,” talantīgais aktieris pat atvainojas, ka vairs parunāt nespējot.