Ikru jūra, divas himnas un puķes karoga krāsās. Krievijas diena nosvinēta. FOTO
Neliels, bet tomēr pārsteigums, bija šajā saietā redzēt Dailes teātra aktrisi Elīnu Dzelmi, kas pavadīja savu jauno puisi Olainfarm īpašnieku Valēriju Maliginu.
Slavenības
2015. gada 13. jūnijs, 13:46

Ikru jūra, divas himnas un puķes karoga krāsās. Krievijas diena nosvinēta. FOTO

Jauns.lv

Vakar pēcpusdienā Krievijas Federācijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova rezidencē Jūrmalā aiz slēgtiem vārtiem pulcējās vairāki simti ļaužu, kas atzīmēja Krievijas dienu. Latvijas augstākās amatpersonas šajā saietā nemanīja, taču bijušo varasvīru netrūka.

Kā jau ierasts 12. jūnijā Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs sabiedrībā zināmus ļaudis bija aicinājis uz savas valsts svētkiem, proti, Krievijas dienu. Lai arī mūsu valstis saista nevis liela draudzība, bet vairāk ekonomiskas sankcijas saistībā ar Krievijas aktivitātēm Ukrainā, uz pasākumu sanāca vismaz pāris simti ļaužu.

Lielākoties tās bija šā pasākuma „vecās mēbeles”, kas sarokoties ar vēstnieku, pasniegt viņam puķes, kas izkārtotas Krievijas karoga krāsās, un uz Krievijas rēķina panašķēties ar ikriem, šņabi, vīnu un dažādām delikatesēm, ierodas katru gadu. Tur bija gan Alfrēds Rubiks, gan Andris Šķēle, Aivars Lembergs, Ainars Šlesers, Maestro Raimonds Pauls, Vitālijs Gavrilovs, Kirovs Lipmans, Oļegs Znaroks un citi. Viena no personām, kas šajā pasākumā līdz šim netika manīta, bija Dailes teātra aktrise Elīna Dzelme, kas uz tusiņu pavadīja savu jauno puisi, miljonāru Valēriju Malginu.

Lai arī skaitliski ļaužu bija mazāk nekā iepriekšējos gados, tāpat visur veidojās rindas. Lai paspiestu Vešņakovam roku, dažam labam rindā sanāca pastāvēt teju pusstundu. Pie ikru „baļļas”, kur komplektā ar sarkanajiem un melnajiem ikriem tika dotas arī pankūkas, viss notika nedaudz žiperīgāk.

Protams, ka namatēvs sanākušajiem ciemiņiem oficiālā uzrunā izklāstīja savu redzējumu par Krievijas dienas svinībām un arī pauda vērtējumu kaimiņvalstu attiecību atsalumam. Starp citu, pasākumā tika izpildītas gan Krievijas, gan Latvijas himnas. Kaimiņvalsts himnas līdzdziedātāju bija krietni vairāk nekā to, kas dziedāja līdzi Latvijas himnai. Šajā ziņā gods un slava ekspremjeram Andrim Šķēlem un viņa kundzei Kristiānai Lībanei-Šķēlei, kas „Dievs, svētī Latviju” dziedāja pilnā balsī.

Edgars Orlovs / Foto: Eduards Paņičevs