Aktieris Arnis Līcītis (1946-2022)

gallery icon
68
Slavenības
2022. gada 25. janvāris, 06:32

"Nācās meklēt iespējas saprast, kas tur notiek…" - par Arņa Līcīša likteni sāka interesēties, jo aktieri nevarēja sazvanīt

Žurnāls "Kas Jauns"

Viņš mēdza jokot - "ja mirs, tad tikai ziemā", jo kopš bērnības tā ļoti nepatika… 21. janvāra vēlā vakarā mūs sasniedza sēru vēsts, ka neilgi pēc 76. dzimšanas dienas mūžībā aizsaukts aktieris Arnis Līcītis.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", Arnis Līcītis, bez apbalvojumiem, bet ar kolēģu un skatītāju novērtējumu, kas par aktiera aiziešanu licis runāt ne tikai Latvijā, bet arī teju visos medijos plašajā Krievijā, no dzīves aizgājis, būdams vientuļš.

"To daudzšķautnaino talantu, kuru gadiem mīl un ciena miljoniem skatītāju tālu ārpus Latvijas robežām, veidojuši viņa rakstura spurainums un sarežģītie bērnības apstākļi," atvadu vārdos pauž ilggadējā Latvijas Radio režisore Diāna Sproģe, kas pēdējo pusgadu bijusi klātesoša mākslinieka dzīvē, jo par viņu iesākusi rakstīt grāmatu.

"Kas Jauns" raksta, ka sēru vēsts, ka Arņa Līcīša vairs nav, nāca no Diānas. Pēc tam kad divas dienas viņa aktieri nevarēja sazvanīt. “Telefonā teica, ka “šis numurs nav sasniedzams”. Tāpēc nācās meklēt iespējas saprast, kas tur notiek…”

Vairāk par Līcīša dzīves gājumu, Diānas Sproģes atmiņas par aktiera beidzamajiem mēnešiem un grāmatas tapšanas stāstu lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!