Mūzika
2022. gada 21. janvāris, 11:56

74 gadu vecumā miris amerikāņu dziedātājs un aktieris "Meat Loaf"

Jauns.lv

74 gadu vecumā miris amerikāņu dziedātājs Mārvins Lī Edejs, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Meat Loaf".

Par nāves apstākļiem netiek ziņots. Mākslinieka tuvinieki vēsta, ka pēdējā brīdī mūziķim līdzās bijusi sieva Debora.

foto: Ekrānuzņēmums
Mārvins Lī Edejs jeb "Meat Loaf" (1947 - 2022).

"Zinām, ko viņš jums daudziem nozīmēja. Ļoti cienām jūsu mīlestību un atbalstu šajā grūtajā brīdī. Aizgājis lielisks makslinieks un labs cilvēks," rakstīts ģimenes paziņojumā.

1977. gadā iznākušais albums "Bat Out Of Hell" kļuva par vienu no pārdotākajiem ASV vēsturē (vairāk nekā 14 miljoni pārdotu kopiju) un ilgi turējās topu virsotnē arī citās valstīs.

Mārvins Lī Edejs izvēlējās muzikālo ceļu, jo arī viņa vecāki bija gospeļmūzikas izpildītāji Teksasā, kur mūziķis piedzima un uzauga. Vecāki nebija apmierināti par dēla aizraušanos ar rokmūziku.

15 gadu vecumā nomira Mārvina māte. Drīz pēc tam viņš pārcēlās uz Losandželosu, kur 24 gadu vecumā, 1971. gadā kopā ar vokālistu Šonu Mērfiju, kurš uzstājās ar pseidonīmu "Stoney", laida klajā savu pirmo plati "Stoney & Meat Loaf".

"Meat Loaf" pseidonīms ir iesauka, kuru Edejam jaunībā iedeva viņa futbola treneris. Lielais un neveiklais jaunietis futbola laukumā bieži krita un visu laiku bija klāts ar dubļiem.

Tieši ar šo pseidonīmu mūziķi pazīst visā pasaulē. Viņa īsto vārdu daudzi nemaz nezina, pat draugi mūziķi dēvēja par "Meat Loaf".