foto: AFP/Scanpix
"Zelta globusus" saņem "The Power of the Dog" un "West Side Story"
Atšķirībā no citiem gadiem zvaigznes sarīkojumu Beverlihilsā neapmeklēja.
Kino
2022. gada 10. janvāris, 10:08

"Zelta globusus" saņem "The Power of the Dog" un "West Side Story"

Jauns.lv / LETA

Galvenās "Zelta globusu" godalgas svētdien piešķirtas filmām "The Power of the Dog" un "West Side Story", tiesa gan, rīkotājorganizāciju piemeklējušo skandālu rezultātā pasākums netika pārraidīts televīzijā, bet uzvarētāji tika izziņoti blogā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Režisores Džeinas Kempiones vesterns "The Power of the Dog" saņēma labākās drāmas godalgu. Kempionei arī piešķirts labākā režisora "globuss", bet Kodijam Smitam-Makfī par veikumu šajā lentē tikusi labākā otrā plāna aktiera godalga.

Stīvena Spīlberga "Vestsaidas stāsta" rimeiks tika godalgots kā labākā filma kategorijā "labākā komēdija vai mūzikls". Par veikumu šajā lentē Reičela Zeglere un Ariana Debouza tika godalgotas ar labākās aktrises un labākās otrā plāna aktrises "globusiem".

Labākā aktiera un aktrises "globusus" drāmu konkurencē saņēma Vils Smits un Nikola Kidmena par veikumu filmās "King Richard" un "Being the Ricardos."

Atšķirībā no citiem gadiem zvaigznes sarīkojumu Beverlihilsā neapmeklēja.

Balvu pasākumu, ko parasti uzskata par "Oskaru" priekšvēstnesi, šogad aizēnoja ilgi briedušais skandāls ap ētikas pārkāpumiem ceremonijas rīkotājorganizācijā.

Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas apvieno aptuveni 100 ar ārzemju preses izdevumiem saistītu izklaides jomas žurnālistu, izpelnījusies nopēlumu par daudziem pārkāpumiem, sākot no korupcijas līdz rasismam.

Šogad raidsabiedrība NBC pasākumu televīzijā nepārraidīja un pat tviterī popkultūras publikas interesi lielākā mērā saistīja komiķa Boba Sageta aiziešana mūžībā.