Slavenības
2021. gada 28. decembris, 14:42

Pēc traģēdijas emocionāli sagrautais Aleks Boldvins: "Nepaiet neviena diena, kad es par to nedomātu"

Jauns.lv

Holivudas aktieris Aleks Boldvins, kurš filmas "Rust" uzņemšanas laikā nošāva operatori Halinu Hačinsu, pateicies ļaudīm, kas šajā grūtajā laikā viņam sniedz atbalstu, vienlaikus atzīstot, ka par traģisko notikumu domā katru dienu.

"Es gribēju veltīt brīdi, lai pateiktu paldies visiem cilvēkiem, kuri man sūtījuši tik labus vārdus un vēlējumus, spēku, cerību un lūgšanas, domas un daudz iedrošinājuma. Es saņemu simtiem e-pasta ziņojumu no draugiem, ģimenes un kolēģiem un cilvēkiem, no kuriem ilgu laiku nebiju dzirdējis. Esmu viņiem ļoti pateicīgs," sociālajā vietnē "Instagram" ierunātā video teic aktieris.

Viņš norāda, ka šo notikumu nekad neaizmirsīs neviens, kurš tajā iesaistīts. "Es to nekad neaizmirsīšu. Nepaiet neviena diena, kad es par to nedomātu. Es esmu mājās ar savu ģimeni, tā ir vienīgais, kas man ir svarīga," piebilst Boldvins.

Viņš turpina: "Es tikai vēlos pārvarēt šo grūto laiku, patiešām grūto laiku. Es jūtos ļoti neveikli, pārdzīvojot šo visu."

Boldvins, kurš video ierunāšanas brīdī izskatās visai nelāgi - ar maisiņiem zem acīm, neskuvies un izspūrušiem matiem, novēl visiem arī priecīgus svētkus, aicina saņemt balstvakcīnu un velkāt sejas masku.

Boldvina vēstījums nāk nedēļu pēc tam, kad varas iestādes izdeva kratīšanas orderi viņa mobilā tālruņa pārmeklēšanai.

Izmeklētāji bija spiesti izdot orderi, jo aktieris atteicās nodot ierīci bez ordera, paziņoja šerifa departaments. Boldvins ir uzstājis, ka viņš nav vainojams Hačinsas nāvē, jo filmēšanas laukumā nedrīkstēja atrasties ierocis, kas pielādēts ar īstu patronu.

Sniedzot interviju “Good Morning America” vadītājam Džordžam Stefanopulsam, Boldvins norādīja, ka nejūtas vainīgs par liktenīgo Halinas Hačinšas sašaušanu filmas laukumā. "Kāds ir atbildīgs par notikušo, es nevaru pateikt, kurš tas ir, bet zinu, ka tas neesmu es. Dieva vārdā, ja es justos atbildīgs, es būtu varējis sevi nogalināt, ja domātu, ka esmu par to atbildīgs. Un es to nesaku vieglu sirdi."

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon
14

Boldvins, kurš intervijas laikā neslēpa savu saviļņojumu, sacīja, ka ir nolēmis runāt, jo kriminālizmeklēšana un civilo prasību izskatīšana saistībā ar šāvienu Ņūmeksikā prasīs ilgu laiku. “Man ir sajūta, ka nevaru gaidīt, kamēr lieta beigsies,” norādījis Boldvins.

Aktieris licis skaidri saprast, ka “darītu jebko, lai atsauktu notikušo” un, ka nevēlas kļūt par upuri šajā lietā. “Mums šeit ir divi upuri”- viņš norādījis, ar to domājot bojā gājušo Hačinsu un filmas režisoru Džoelu Souzu, kurš incidentā guva ievainojumus.

Boldvins intervijā vērsis uzmanību uz to, ka nav pat nospiedis rekvizīta ieroča gaili, bet tas izšāvis, kad viņš pavilcis mehānismu, ko pirms šaušanas vajag pagriezt atpakaļ. Režisora asistents, kurš iedevis aktierim ieroci, arī apgalvo, ka Boldvins nemaz nav nospiedis ieroča gaili un tas pats “izšāvis nelaikā”.

Varas pārstāvji norāda, ka Boldvinam pateikts, ka ierocis ir tukšs un to droši var izmantot. Tajā pašā laikā turpinās kriminālizmeklēšana, kurā paredzēts noskaidrot, kā šaujamierocis, kam vajadzēja būt tukšam, izrādījies pielādēts ar īstu patronu. Intervijas gaitā Boldvins izteicies, ka zinoši cilvēki apliecinājuši, ka viņam neviens nevarētu izvirzīt apsūdzību noziegumā.

Aleks Boldvins sniedz interviju ABC žurnālistam Džordžam Stefanopulsam

gallery icon
21

Intervijā aktieris pastāstījis par to, kas noticis pirms liktenīgās traģēdijas. Hačinsa pamācījusi aktieri, kur viņam jāvērš ieroci, lai izdotos nofilmēt vēlamo epizodi.

“Viņa liek man pareizi turēt ieroci,” atcerējās Boldvins. “Tas ir vērsts viņas virzienā. Viņa stāsta, kā vēlas, lai es turētu ieroci šajā ainā, un es izvelku ieroci un notēmēju.” Tas bija “nejaušs šāviens”, kas iespējams, pat nenonāktu pabeigtajā kino darbā.

Boldvins pastāstījis, ka pirmajā brīdī pēc ieroča izšaušanas nodomājis, ka Hačinsa paģībusi. “To, ka ierocis bija pielādēts, līdz manai apziņai nonāca tikai kādas 45 minūtes vai stundu pēc notikušā.” Boldvins apliecinājis, ka nekad mūžā nevarētu pavērst pielādētu ieroci pret kādu cilvēku un izšaut. “Nekad,” norādīja dziļi satriektais aktieris.