Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Orķestra "Rīga" un Andreja Osokina Ziemassvētku koncerti 2021. gada decembrī

2021. gada 22. un 26. decembrī VEF Kultūras pilī orķestris "Rīga" un pianists Andrejs Osokins aizvadīja Ziemassvētku koncertus.

Mūzika

FOTO: ar Ziemassvētku koncertiem priecē orķestris "Rīga" un pianists Andrejs Osokins

Jauns.lv

2021. gada 22. un 26. decembrī VEF Kultūras pilī orķestris "Rīga" un pianists Andrejs Osokins aizvadīja Ziemassvētku koncertus.

FOTO: ar Ziemassvētku koncertiem priecē orķestris ...

Koncerta pirmajā daļā orķestra “Rīga” un pianista Andreja Osokina izpildījumā klausītāji varēja baudīt saviļņojošas melodijas un bagātīgu emocionālo pasauli, kas atklājās ievērojamā amerikāņu komponista Džordža Gēršvina “Koncertā klavierēm un orķestrim Famažorā”. Šī bija orķestra “Rīga” un Andreja Osokina jau trešā tikšanās reize kopīgā koncertprogrammā, pēc kuras atskaņojuma pianists priecēja klausītājus ar vairākām muzikālajām piedevām.

Koncerta otrajā daļā orķestra “Rīga” sniegumā bija klausāma neliela, taču žilbinoša izlase no cita ievērojama ASV komponista - Leonarda Bernsteina muzikāli teatrālā vairākdaļu darba “Mesa”, kas savulaik tapis par godu Džona Kenedija mākslas centra atvēršanai. Publiku aizkustināja meksikāņu autora Arturo Markesa pasaulslavenais skaņdarbs “Danzon nr.2” latino deju ritmos, kā arī tradicionālās Ziemassvētku melodijas - Ketrīnas Deivisas “Mazais bundznieks”, spiričuelu eksperta Džestera Hērstona “Marijas mazais zēns” kalipso ritmos, kā arī aranžētāja Roberta Šeldona veidotais popūrijs “Visbrīnišķīgākie Ziemassvētki”.

Nākamgad orķestris “Rīga” atzīmēs savas darbības piecdesmitgadi, aicinot gan uz jubilejas ieskaņas koncertiem pavasarī, gan svētku galā koncertu rudenī.