Prominences smalki saposušās uz "Jevgeņija Oņegina" pirmizrādi Operā. FOTO
Latvijas pirmā lēdija Iveta Vējone tērpusies bija viscaur melnā.
Slavenības
2016. gada 9. decembris, 19:34

Prominences smalki saposušās uz "Jevgeņija Oņegina" pirmizrādi Operā. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Nacionālajā operā un baletā notikusi Pētera Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" jauniestudējuma pirmizrāde. Uz aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas debiju režisores amatā Latvijas Nacionālajā operā un baletā ieradās daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Operu veido muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis, diriģents Jānis Liepiņš, režisore Rēzija Kalniņa, scenogrāfs Mihails Kramenko, gaismu mākslinieks Sergejs Skorņeckis, kustību režisore Ilze Zīriņa, savukārt kostīmus veido modes zīmols "Amoralle".

Titullomu interpretē Jānis Apeinis vai Rihards Mačanovskis, Tatjanas lomu izdzied Dana Bramane vai Evija Martinsone, Ļenski - Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs vai Juris Jope, Olgu - Oksana Volkova vai Laura Grecka, Greminu - Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs, Larinu - Kristīne Zadovska vai Aira Rūrāne, aukli - Ilona Bagele vai Andžella Goba.

Čaikovska opera "Jevgeņijs Oņegins" pasaules pirmizrādi piedzīvoja 1879.gadā Maskavas Mazajā teātrī. Pēc Aleksandra Puškina romāna dzejā motīviem operas libretu radīja pats komponists un viņa domubiedrs Konstantīns Šilovskis. Rīgā "Jevgeņijs Oņegins" pirmo reizi iestudēts jau 1896.gadā. Jaunais iestudējums ir 12. šīs operas uzvedums Latvijā.

"Jevgeņijs Oņegins" ir Kalniņas debija Latvijas Nacionālajā operā. Viņa Novosibirskas Akadēmiskajā operas un baleta teātrī iestudējusi tādas izrādes kā "Traviata", "Kara rekviēms", "Žanna d'Arka uz sārta" un "Mesa".

Kasjauns.lv / LETA/ Foto: Mārtiņš Ziders, Agnese Zeltiņa