Slavenības
2021. gada 6. decembris, 08:18

Zanes Jančevskas meita Marta Lovisa uzmirdz Jaunajā Rīgas teātrī

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunā Rīgas teātra populārajā izrādē "Linda Vista" sastāva maiņas dēļ šoruden kopā ar lielajām zvaigznēm režisors Alvis Hermanis iespēju spēlēt devis savai audzēknei Martai Lovisai Jančevskai.

Izrādē "Linda Vista", kurā galveno lomu atveido izcilais aktieris Andris Keišs un pārējos tēlos iejūtas tikpat lieliskie Gundars Āboliņš, Sandra Kļaviņa, Baiba Broka, Elita Kļaviņa un komiķis Jānis Skutelis, līdz šim piedalījās arī tumšādainā aktrise Aminata Grieta Diarra. Viņa skatuves gaitas pārtrauca, esot bērna gaidībās, un izrāde uz krietnu laiku tika izņemta no repertuāra. Lai gan Aminata Grieta pašlaik privātu iemeslu dēļ aizvien nevarot atsākt darbu teātrī, režisors Alvis Hermanis starp paša lolotā jaunā aktieru kursa studentiem ir atradis aizstājēju – tā ir Marta Lovisa Jančevska.

foto: publicitātes (Jānis Deinats)
Jaunajā Rīgas teātrī uzmirdz leģendārās aktrises meita Marta Lovisa Jančevska, kas debitē Jaunā Rīgas teātra populārajā izrādē "Linda Vista".

Lai gan pandēmijas ierobežojumu dēļ beidzamajos pāris gados kultūras pasākumu norises iespējas ir gaužām saraustītas un neregulāras, publikai jauno aktrisi ir jau sanācis nedaudz iepazīt – gan izrādē "Sievietes un vīrieši", gan arī Alvja Hermaņa veidotajā seriālā "Aģentūra", kas tapa pirmā pandēmijas lokdauna laikā.

foto: Publicitātes
Seriāla "Aģentūra" uzņemšanā.

Tikpat slaida un gracioza, ar tikpat skaistiem matiem, ar izteiksmīgiem sejas vaibstiem – vizuāli Marta Lovisa ir apbrīnojami līdzīga savai mammai Zanei Jančevskai.

foto: publicitātes (Jānis Deinats)
Starp citu, vēl tikai pirms dažiem gadiem Marta Lovisa, dodoties sveikt mammu Zani uz kādu no Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādēm, lepojās, ka ir basketboliste. Nu no sporta viņa izlēmusi pāriet uz teātra mākslu un studē aktieros Latvijas Kultūras akadēmijā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!