Hercogiene Ketrīna viesojas Imperiālajā kara muzejā Londonā

gallery icon
18
Slavenības
2021. gada 5. decembris, 05:22

Hercogiene Ketrīna rupji pārkāpusi karalisko protokolu. Ko gan viņa izdarījusi?

Jauns.lv

Karaļnamu pārstāvjiem ir daudz ierobežojumu un noteikumu, kas viņiem jāņem vērā. Tomēr reizēm karaliskās ģimenes pārstāvji atsakās ievērot protokolu. Nesen Kembridžas hercogienei Ketrīnai atkal izdevies apiet noteikto kārtību.

Kembridžas hercogiene Ketrīna apmeklēja Imperiālo kara muzeju Londonā. Iziešanai sabiedrībā viņa izvēlējās militāra stila blūzi un melnas garās bikses, ko papildināja ar tumši zilu mēteli. Hercogiene šajā tērpā izskatījās ļoti eleganti, taču karaļnama ekspertu uzmanību piesaistījis kas pavisam cits. Izrādās, prinča Viljama sieva rupji pārkāpusi karalisko protokolu, izejot sabiedrībā bez virsdrēbēm.

foto: BACKGRID/ Vida Press

“Muzejā Keita novilka mēteli. Šķiet, ka tā nav problēma. Parasta lieta. Taču mēs runājam par karalisko ģimeni. Viņi, kā likums, nenovelk virsdrēbes citu cilvēku acu priekšā. Protokols uzliek pienākumu iekštelpās nēsāt mēteli. Bet kāpēc ir vieni noteikumi sievietei un citi vīriešiem? Novelkot mēteli, Keita deva mājienu – ‘Es esmu tāds pats cilvēks, kā visi pārējie. Esmu gatava uzņemties atbildību’,” intervijā izdevumam “Express” situāciju komentējusi eksperte Elizabete Holmsa.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Viens no muzeja vecākajiem darbiniekiem, Džeimss Bulgins, norādījis, ka hercogiene Ketrīna īpašu uzmanību pievērsusi holokaustu pārdzīvojušo cilvēku personīgajiem stāstiem. Viņas viedoklis sakrīt ar galerijas darbinieku vēlmēm parādīt šos cilvēkus, nevis kā upurus, bet gan kā pilntiesīgus pilsoņus ne tikai ar viņu sāpēm, bet arī ar vienkāršiem cilvēciskiem priekiem.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams viesojas Edinburgā 2021. gada maijā

gallery icon
22

Bulgins nodēvējis Kembridžas hercogieni par “brīnišķīgu un dedzīgu vēstnesi” un uzsvēris, ka viņa “lieliski zina, kā atrast kopīgu valodu ar cilvēkiem”.

Hercogiene Ketrīna slimnīcā Londonā aplūko mākslas izstādi un dodas uz muzeju, lai prezentētu grāmatu

gallery icon
37