Slavenības
2021. gada 3. novembris, 11:18

Ausma Kantāne atklāj, cik neparasti Ziedonis viņu bildinājis

Jauns.lv

Aktrise Ausma Kantāne satika dzejnieku Imantu Ziedoni, kad abiem padomju laikos bija jābrauc kolhozos uzstāties vietējiem iedzīvotājiem. Viņa jutās neērti, ka ir tik jauna un nepieredzējusi, bet tāpat saņēma drosmi un deklamēja viņa dzeju.

Pēc priekšnesuma vīrietis pienācis pie meitenes un izteicis komplimentu par to, kā lasījusi viņa dzeju. Ziedonis uzreiz piedāvājis divus variantus - vai nu aizvest Ausmu uz kafejnīcu vai izvizināt ar motociklu. "Es teicu, ka gribu pavizināties ar motociklu. Tā mēs nobraucām 47 gadus," kanāla "360TV" raidījumā "Pasaki to skaļi" romantisko iepazīšanās stāstu ar dzejnieku atklāj Ausma Ziedone-Kantāne.

Kā izskatās nupat atvērtajā Imanta Ziedoņa "izlaušanās istabā"

gallery icon
89

Kantāne stāsta, ka tā nav bijusi mīlestība no pirmā acu skatiena. Ziedonis vienkārši esot ieraudzījis, ka viņi ir "divi un abi". Aktrise apliecina, ka pēc pirmā zvana pirms randiņa vienkārši bijusi sajūta, ka tas ir viņas cilvēks, ar ko bijusi kopā jau sen. Tikpat neparasts bijis arī Imanta bildinājums: "Viņš ienāca mājās un iecirta stenderē cirvīti. Ar vienu sitienu. Viņš iezīmēja, ka te būs tā vieta, no kurienes viņš ņems to meiteni. Es uzreiz sapratu, ko tas nozīmē. Mamma arī. Visi saprata. Tas cirvis te paliks, bet tā meita gan nē."

Kā draudzējas Ausma Kantāne un Ingrīda Circene

Divas draudzenes - aktrise Ausma Kantāne un bijusī veselības ministre Ingrīda Circene - sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" 2019. gada ...

gallery icon
49

Visu raidījumu “Pasaki to skaļi”, kurā tiksies sirdsdraudzenes Ausma Ziedone-Kantāne un Ingrīda Circene, kanālā "360TV" skatieties trešdien, 3. novembrī.