Agita Putāne laukos sarīko pikniku ar Igo uzstāšanos

Jau gadu galerijas "Putti" īpašniece Agita Putāne ar dzīvesbiedru lielāko daļu ikdienas bauda plašajā lauku īpašumā pie Kurzemes robežas. Tur ...

gallery icon
Slavenības
2021. gada 19. oktobris, 09:36

Uzņēmēja Agita Putāne piepilda sapni par dzeltenām durvīm un laukos sarīko pikniku ar Igo koncertu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau gadu galerijas "Putti" īpašniece Agita Putāne ar dzīvesbiedru lielāko daļu ikdienas bauda plašajā lauku īpašumā pie Kurzemes robežas. Tur uzņēmēja piepilda savus sapņus. Viens no tiem ir īstenojies – tapis melns šķūnis ar dzeltenām durvīm.

Pērnvasar ar žurnālu "Kas Jauns" uzņēmēja dalījās iecerēs par savu sapņu piepildīšanos laukos, tostarp šķūņa nokrāsošanu – to viņa gribēja melnu ar dzeltenām durvīm. Nu Putānei šī iecere ir īstenota, un jau šoruden Agita sarīkojusi sanākšanu draugiem pie pašas šķūņa priekšas, pat uzstājās mūziķis Igo. Starp viesiem pie Putānes lauku īpašumā bija arī viņas draudzene māksliniece Elita Patmalniece, kuras radītajos tērpos Agita pucējas, gan esot pilsētā, gan laukos dzīvojot.

foto: no privātā arhīva
Agita allaž manīta, tērpusies pašmāju dizaineru tērpos, nēsājusi dārgu zīmolu somiņas, kuru cenas svārstījās vairāku tūkstošu robežās. Uz jautājumu, vai dzīve laukos ietekmēs arī viņas apģērba izvēli, Agita nedomājot atbild: “Šī vide manu būtību nevar mainīt. Es nevaru laukos staigāt treniņtērpā. Man ir daudz Elitas Patmalnieces kleitu, tās ir ļoti ērtas. Un man patīk uzpucēties, arī laukos dzīvojot,” saka Putāne.

Kā pērn pastāstīja Agita, vietas laukos pietiek visiem. “Tā ir 90 hektāru zeme uz pašas Kurzemes robežas – Blīdenē, stundas braucienā no Rīgas. Plānā ir gan savas mājas, gan saimniecības ēkas, gan staļļa būvniecība. Šobrīd viss ir tādā darbošanās sākuma procesā. Stādām kokus, kopjam sešus dīķus, un šobrīd ir tāds iedzīvošanās laiks. Domāju par pīlēm, par gulbjiem. Plānos ir kaut kad tuvākā nākotnē uztaisīt nelielu zirgu pansionātu. Kopt un ļaut dzīvot vairs nevajadzīgajiem zirgiem. Neturētu iežogojumā, bet atvēlētu lielu teritoriju ganībām. Viņi arī ziemā dzīvotu, cik vien iespējams, laukā, jo zirgi taču ir bara dzīvnieki,” prāto Agita. “Tāpat šobrīd “studēju putnkopību”, jo plānoju audzēt vistas. Apmeklēju kursus par vistkopību, lai apgūtu nepieciešamās zināšanas. Tāpat esmu aktīva dažādos forumos par lauksaimniecību un dārzkopību.