Kārlis Kazāks prezentē savu pirmo grāmatu "Sākums mūs atrod pats"

gallery icon
2021. gada 11. oktobris, 20:51

FOTO: mūziķis Kārlis Kazāks prezentē savu pirmo grāmatu "Sākums mūs atrod pats"

Jauns.lv

Mūziķis Kārlis Kazāks izdevis savu pirmo grāmatu "Sākums mūs atrod pats". Tajā apkopots stāsts par viņa piedzīvoto deviņās velomūzikas vasarās, viesojoties dažādās Latvijas vietās.

"Sākums mūs atrod pats… Tā tas tiešām ir, ja ļaujamies. Arī muzikālo velobraucienu jeb Velomūzikas stāsts aizsākās gluži nejaušās vakara sarunās. Vēlāk jau deviņās vasarās un desmit ceļojumos piedzīvotais prasījās tikt pastāstīts. Vārdos izteikts, teju 5000 kilometru garais ceļš ir pastiepies garāks, nekā sākumā plānots. Tāda ir ceļa daba, un es tai ļaujos. "Sākums mūs atrod pats" ir mans stāsts par cilvēkiem, ceļu un Latvijas vietām. Tas ir arī mīlestības stāsts," norāda Kazāks.

Kā Vidzemes reģionālajam laikrakstam "Druva" iepriekš norādījis Kazāks, izdot grāmatu mudinājis pandēmijas laiks. "Sākotnēji nebija doma par grāmatu, gribēju apkopot atmiņas par to, kas piedzīvots, redzēts. Liekot domas kopā, tas pārvērtās diezgan lielā teksta blāķī, tad bija cilvēki, kuri teica, ka varbūt vērts to kādam parādīt. Man par brīnumu, izdevniecība "Zvaigzne ABC" manu rakstīto bija gatava realizēt grāmatā."