TV
2021. gada 16. septembris, 10:25

Jānis Domburs ar raidījumu "Kas notiek Latvijā?" atgriežas LTV

Jauns.lv

Latvijas Televīzijā pēc 10 gadu pārtraukuma atgriezīsies žurnālists Jānis Domburs ar leģendāro raidījumu "Kas notiek Latvijā?".

To šodien iznākošajam žurnālam "Rīgas Viļņi" apstiprinājusi Latvijas Televīzijas Programmu daļas vadītāja Jana Semjonova, stāstot par jauno sezonu. “Redzot zemo vēlēšanu aktivitāti, neiecietību, empātijas, pieklājības un tolerances trūkumu citam pret citu dažādos jautājumos, apzināmies, ka sabiedriskajam medijam vēl vairāk jāaicina uz komunikāciju un ieklausīšanos, nevis nostāšanos katram sava žoga pusē. To mēs akcentēsim jaunajā sezonā. Šoruden – oktobra otrajā pusē – mums būs jauns projekts "Kas notiek Latvijā?" ar Jāni Domburu. Patlaban ir īstais brīdis, lai diskutētu par procesiem, kas notiek Latvijā,” atklāj LTV pārstāve, apstiprinot, ka tas būs "tas pats, labi zināmais, raidījums".

Publiskās debates “Kas notiek Latvijā?” Latvijas Televīzijas 1. kanālā bija skatāmas no 2001. līdz 2011. gadam trešdienu vakaros. Raidījuma autors un vadītājs bija žurnālists Jānis Domburs, kurš līdz ar šīm debatēm izpelnījās atzinību un kļuva par vienu no pazīstamākajiem žurnālistiem Latvijā. “Publisko debašu raidījuma iniciatori bija Latvijas inteliģences pārstāvju grupa - Māra Zālīte, Jānis Vanags, Imants Ziedonis, Pēteris Bankovskis, Alberts Bels, Juris Rubenis, Ilmārs Lazovskis un Jānis Rožkalns, kuri aicināja Nacionālo radio un televīzijas padomi un Latvijas televīziju veidot šādu programmu,” par raidījuma sākumu teikts tā mājaslapā “knl.lv”. Raidījums kļuva par Latvijas politiskās un sabiedriskās dzīves sastāvdaļu – debašu temati aptvēra gandrīz visas Latvijas politiskās, ekonomiskās, tiesiskās, sociālās, vides, kultūras un citu nozaru aktualitātes.

Lai arī pirms desmit gadiem sabiedriskās televīzijas un Dombura ceļi šķīrās, arī viņa tālākais žurnālista darbs bija saistīts ar politisko un sabiedrisko procesu izzināšanu valstī gan komercmedijos, gan izveidojot dokumentālo filmu “4. maija republika”. Dombura darbs šogad novērtēts, piešķirot viņam Triju Zvaigžņu ordeni.

Citus televīzijas jaunumus meklējiet žurnāla "Rīgas Viļņi" šīs nedēļas numurā!