Otrās dienas koncertus uz „Positivus” lielās skatuves atklāj „DaGamba”. FOTO
Grupas „DaGamba” dalībnieks Valters Pūce uz festivāla lielās skatuves radīja brīnišķīgu koncertu.
2015. gada 18. jūlijs, 22:12

Otrās dienas koncertus uz „Positivus” lielās skatuves atklāj „DaGamba”. FOTO

Jauns.lv

18. jūlija pēcpusdienā uz „Positivus” festivāla galvenās skatuves uzstājās čellu grupa „DaGamba”. Mūziķu lieliskā uzstāšanās spēja piepulcēt pilnu skatītāju laukumu. Vislielākās ovācijas izpelnījās viena no koncerta noslēdzošajām kompozīcijām - oficiālā Eiropas Savienības himna „Oda priekam”.

Emocionāli piesātinātais čellu grupas „DaGamba” koncerts bija pirmais, kas izskanēja šodien uz festivāla lielās skatuves.

Kopā ar čellistiem uz skatuves bija Valsts kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” un Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus”. Ar lielisku vokālu priecēja dziedātāja no Beļģijas, bet muzikālo skanējumu papildināja mūziķis no Irānas.

„Dagambas” rokrakstu veido gan Rietumu, gan Austrumu mūzika, repertuārā ir pazīstamu klasikas un rokmūzikas zelta fonda skaņdarbu dinamiski aranžējumi, kā arī oriģinālkompozīcijas, kur galvenā balss pieder čelliem. Koncertā izskanēja arī skaņdarbi no grupas „Led Zeppelin” repertuāra un komponista J.S.Baha daiļrades, bet viena no noslēdzošajiem koncerta dziesmām bija ES himna „Oda priekam”, kas izpelnījās vislielākās skatītāju ovācijas.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders