Uz Charli XCX koncertu ”Positivus” spiežas kā siļķes mucā. FOTO
Šoreiz Charli XCX bija pati, nevis Keitijas Perijas, kā šogad pavasarī Rīgā, iesildītāja.
2015. gada 19. jūlijs, 09:39

Uz Charli XCX koncertu ”Positivus” spiežas kā siļķes mucā. FOTO

Jauns.lv

Ar jaunās popmūzikas pankprinceses Šarlotes Emmas Aičisones jeb Charli XCX uzstāšanos festivāls “Positivus” otrajā dienā sarīkoja lielisku ballīti arī meitenēm, kurām pagaidām lielākā sodība ir fakts, ka ''jāiet uz skolu''. Ar šo dziedātāju festivālam izdevās piesaistīt ievērojamu padsmitnieču publiku, taču, ka šī auditorija nebūt nav prioritāte, liecināja vietas ierādīšana māksliniecei ne uz tās lielākās skatuves – skatītāju tūkstoši spiedās cits citam uz galvas “kā siļķes mucā” vecajā estrādē starp solu rindām, kamēr centrālā skatuve ar krietni ietilpīgāku vietu skaitu tika posta citām grupām.

Uz uzstāšanos Salacgrīvā Charli XCX ieradās pēdējā brīdī. Vēl trijos dienā viņa bija uz skatuves Helsinkos, tad pa taisno steidzās uz Latviju. 22 gadus vecā dziedātāja un dziesmu autore praktiski ir uzskatāma par popmūzikas veterāni. Pirmo albumu viņa ierakstīja jau 14 gadu vecumā, un kopš tā laika visu savu būtību ir veltījusi tumšam elektropopam. Pašus pirmos koncertus Charli XCX sniedza nelegālos reivos pamestās noliktavās Londonā, taču pēc sadarbības ar zviedru dīdžeju duetu Icona Pop nokļuva uz pasaules pazīstamākajām skatuvēm. Dzīvespriecīga, reizēm pat ekstātiska, Charli XCX ir īsts enerģijas lādiņš, kas uz skatuves aizmirst par jebkādām robežām.

Tie, kas ir redzējuši Charli XCX uzstāšanos, var būt pārliecināti, ka ir piedzīvojuši visu laiku labāko ballīti. Tā notika arī Salacgrīvā, kur viņa par pārsteigumu faniem izpildīja arī dziesmu “Fancy”, ko parasti dzied duetā ar reperi Iggy Azalea.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Uldis Valters