Slavenības
2021. gada 25. augusts, 06:16

Karaliene Elizabete II piedzīvo dziļu krīzi. Šoreiz pie vainas nav Harijs un Megana

Jauns.lv

Pēc prinča Filipa nāves šā gada aprīlī, kā arī prinča Harija un Meganas Mārklas skandalozajiem paziņojumiem karalienes Elizabetes II pašsajūta ievērojami pasliktinājusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karaliene Elizabete II vīra 100. dzimšanas dienai par godu iestāda Edinburgas hercoga vārdā nosauktu rozi

gallery icon
10

Uzsāktā tiesas prāva, kurā princi Endrū vaino seksuālā vardarbībā tikai vēl vairāk pasliktinājusi Viņas Majestātes veselību, kas jau tā pēdējā gada laikā daudz cietusi. TV personība Tesa Danlopa paziņojusi, ka Jorkas hercoga jaunā skandāla dēļ karaliene Elizabete II šobrīd piedzīvojot ļoti dziļu krīzi.

Britu karaliskā ģimene un lielvalstu līderi pieņemšanā “Ēdenes projekta” botāniskajā dārzā Kornvolā

gallery icon
28

“Visi to tik vien dara, kā runā par princi Hariju un Meganu Mārklu, lai gan pastāv daudz nopietnāka problēma, kas sev līdzi nesīs drūmas sekas – tas ir skandāls ap princi Endrū,” žurnāliste pastāstījusi intervijā “Palace Confidental”.

Karaliene un pārējie dodas uz parlamenta atklāšanu 2021. gada 11. maijā

gallery icon
39

Atgādināsim, ka šajā mēnesī uzsākta tiesas prāva, kurā Jorkas hercogs tiek vainots nepilngadīgās izvarošanā, kas notikusi pirms 20 gadiem. Prasību pret Lielbritānijas karalienes otro dēlu tiesā iesniegusi amerikāniete Virdžīnija Džufre, kura vaino viņu apzinātā morāla kaitējuma nodarīšanā. Cietušajai seksuālā nozieguma nodarīšanas brīdī bijis vien 17 gadu. Jāatzīmē, ka pats princis Endrū visas apsūdzības noliedz.

Neraugoties uz to, ka skandāls, kas saistīts ar dzimumnoziegumu, nodarījis nopietnu triecienu britu monarhijas reputācijai, karaliene Elizabete II nav pieņēmusi nekādus mērus pret Endrū.

Kā ziņo izdevums “The Times” Jorkas hercogs arī turpmāk saglabās visus savus militāros titulus, to skaitā pulkveža pakāpi Grenadieru gvardē, ko mantoja no sava tēva prinča Filipa.