"Atmostas Baltija" autori Covid-19 noliedzējiem pieprasa pārtraukt dziesmas izmantošanu nesaskaņotā reklāmā
Mūzika
2021. gada 22. augusts, 12:42

"Atmostas Baltija" autori Covid-19 noliedzējiem pieprasa pārtraukt dziesmas izmantošanu nesaskaņotā reklāmā

Jauns.lv

Sakarā ar Tautas atmodas simbola - dziesmas "Atmostas Baltija" - nesaskaņotu izmantošanu politisku ambīciju īstenošanai, dziesmas autori vēršas pie sabiedrības un tiesību sargājošām institūcijām ar paziņojumu.

"Es, Baltijas Ceļam veltītās dziesmas "Atmostas Baltija" komponists Boriss Rezņiks un es, dziesmas teksta autors Valdis Pavlovskis, esam sašutuši par mūsu autordarba izmantošanu reklāmās, kas atspoguļo atsevišķu politiķu aktivitātes, īpaši propagandējot Covid 19 antivakseru kustības mērķus.

Esam nepatīkami pārsteigti, ka neviens no šīs reklāmas veidotājiem un publicētājiem pat nav mēģinājis ar mums saskaņot šī autordarba izmantošanu, tāpēc uzskatām to par zādzību.

Dziesmu "Atmostas Baltija" esam radījuši kā visu Baltijas tautu vienojošu neatkarības simbolu, tāpēc ir nepieņemami šīs dziesmas tēlu un nozīmi izmantot kādas atsevišķas sabiedriskas grupas interesēs.

Vēršamies pie valsts tiesību sargājošām iestādēm izvērtēt šo personu un organizāciju rīcību. Pieprasām nekavējoties pārtraukt šīs reklāmas jebkāda veida atskaņošanu," vēsta
komponists Boriss Rezņiks un vārdu autors, režisors Valdis Pavlovskis.