"DaGamba" Glastonberijas festivālā uzspēlējusi nūdistiem
Aizkulišu foto. Grupa “DaGamba” brīvbrīdī Glastonberijas festivālā.
Slavenības
2015. gada 23. jūlijs, 07:01

"DaGamba" Glastonberijas festivālā uzspēlējusi nūdistiem

Jauns.lv

Latvijā populārā mūzikas grupa “DaGamba” šovasar debitēja vērienīgajā Glastonberijas festivālā, kur tika aicināti spēlēt arī pavisam kailiem skatītājiem.

Grupā “DaGamba” spēlē čellisti Valters Pūce un Antons Trocjuks, irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams, kā arī lietuviešu pianists Dainis Tenis. Viņi jūnija beigās piedalījās Glastonberijas festivālā Anglijā. Tas ir viens no lielākajiem Eiropas brīvdabas rokfestivāliem, kurā ik gadu uzstājas pasaulē zināmākie mūziķi, pulcējot vairāk nekā 100 000 apmeklētāju.

Valters Pūce portālam kasjauns.lv stāsta, ka, uzstājoties pasaules mēroga festivālā, grupa tika atzinīgi novērtēta un saņēmusi negaidīti lielu klausītāju atzinību. „Festivālā pavadījām piecas dienas, kurās spēlējām pa trim koncertiem dienā. Lielākā daļa uzstāšanos nemaz nebija paredzētas, taču koncertu organizatori mūs lūdza muzicēt vēl un vēl uz vairākām skatuvēm. Viens no koncertiem mums bija jāspēlē arī nūdistiem. Tas bija mums lielākais pārsteigums,” stāsta čellists.

Valters atklāj, ka nūdistiem bija atvēlēta īpaša skatuve, un tajā mūziku klausījās vairāki simti nūdistu. „Tie bija īsti hipiji. Tas mums pašiem bija dīvaini –spēlēt dzīvajā lielam skaitam kailu cilvēku. Biju patīkamā šokā, jo sapratu, ka varbūt nekad mūžā šādu koncertu vairs nepiedzīvošu. Vienkārši spēlēju un ķēru mirkļus. Kaut kas neticams! Viņi visi dejoja, un bija viens brīdis, kad man kļuva smieklīgi. Divi vīrieši pienāca tuvāk skatuvei un pie smagās mūzikas sāka dejot valsīti. Tad es sapratu, ka viņiem vienalga, ko par viņiem domā kāds cits,” atminas Valters.  

“DaGamba” ir uzaicināta uzstāties Glastonberijas festivālā arī nākamgad, kā arī saņēmusi piedāvājumus no koncertu organizatoriem Lielbritānijā, Itālijā, Zviedrijā un citās valstīs. Līdz šim Latviju šajā festivālā bija pārstāvējusi tikai grupa “Prāta vētra”.

Marta Martinsone / Foto: no Valtera Pūces privātā arhīva, Vida Press, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva