Gundegas Dūdumas izstādes "Viva La Vida" atklāšana

2021. gada jūlijā viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" jumta terases bārā-restorānā "Stage 22" tika atklāta Gundegas Dūdumas izstāde "Viva La ...

gallery icon
Slavenības
2021. gada 15. jūlijs, 15:09

FOTO: ļaudis pulcējas smalkā burziņā mākslinieces Gundegas Dūdumas izstādes atklāšanā

Jauns.lv

Trešdien, 14. jūlijā, viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" jumta terases bārā-restorānā "Stage 22" atklāta Gundegas Dūdumas izstāde "Viva la Vida".

Atklāšana pulcēja gan mākslinieces pastāvīgos klientus no Latvijas, Krievijas, Francijas un Ņujorkas, kā arī vietējās slavenības un viesnīcas partnerus.

Viesu vidū bija māksliniece Ieva Bondare ar kungu Mārtiņu Bondaru, "Trentini" salona īpašnieku pāris Agnese un Mareks Nemmes, rakstniece un bestselleru autore Karīna Račko, "Signet Bank" akcionāre Irīna Pīgozne ar ģimeni, Spānijas vēstniece Latvijā Susana Margarita Kamara Angulo ar vīru.

Par muzikālo baudījumu rūpējās akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis. Vakara gaitā viesi tika cienāti ar smalkām uzkodām, kuras bija sarūpējis viesnīcas restorāna jaunais šefpavārs spānis Havjērs Lopess.

foto: Publicitātes
Par muzikālo baudījumu rūpējās akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis.

Mākslas darbos Gundega atspoguļo savus iespaidus, kurus iegūst emociju pasaules sīkumos – mūzikā, smaržās, situācijās, filmās un ceļojumos. Domājot par šo izstādi, Gundega iedvesmojās no dokumentālās filmas par Frīdu Kalo. Viņu uzreiz fascinēja piesātinātā krāsu palete viņas darbos un ideja par "Viva la Vida".

"Viva la Vida" ir ļoti svarīgs mākslas darbs, jo zināms, ka tā ir pēdējā Frīdas Kalo glezna. Neskatoties uz viņas veselības pasliktināšanos, šī darba nosaukums ir veltījums dzīvībai. Gundegu aizrāva divas nozīmes, kas slēpjas aiz šī populārā “Viva la Vida” izteiciena. “Lai dzīvo dzīve” ir viens veids, kā uz to skatīties, tomēr pastāv arī ne tik pozitīva šī teiciena pēcgarša, jo dzīve mēdz būt arī gara un grūta. Tāpat kā Gundegā plūst gan latviešu, gan arābu asinis, māksliniece ir pārliecināta, ka stāstam vienmēr ir divas puses. Gundegu var noraksturot arī citāts – “Es esmu mākslinieks, un es tā redzu!”.