Slavenības
2021. gada 15. jūlijs, 05:53

Karaliene Elizabete II pirmo reizi atļauj rīkot pikniku pie Bakingemas pils. Kā tas izskatās?

Jauns.lv

Tā vien šķiet, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II nolēmusi kļūt tuvāka tautai. Ņemot vērā plašo teritoriju, kas ieskauj Bakingemas pili Londonā, viņa izdevusi rīkojumu, kas ļauj cilvēkiem rīkot piknikus karaliskajā dārzā. Simtiem britu jau paspējuši izmantot šo iespēju, - vēsta izdevums "The Daily Mail".

Karaliene Elizabete II uzskata, ka pēc koronavīrusa pandēmijas cilvēkiem pēc iespējas vairāk laika vajadzētu pavadīt svaigā gaisā. Lai mudinātu pēc iespējas vairāk cilvēku doties pastaigās, britiem šobrīd ir dota brīnišķīga iespēja “piknikot” uz zaļā mauriņa tieši zem karalienes pils logiem.

Tiesa, pati karaliene, visticamāk šajā laikā nemitinās Bakingemas pilī, bet gan savā vasaras rezidencē Sandringemā vai Vindzorā, kur dzīvo kopš pandēmijas sākuma.

Ir daži noteikumi, kas jāievēro tiem, kuriem ideja par pikniku Bakingemas pils dārzā šķiet ļoti vilinoša:

* ieeja pils teritorijā ir maksas – ekskluzīvā atpūta Bakingemas dārzā izmaksās aptuveni 19 eiro;
* šo iespēju varēs izmantot tikai līdz šīs vasaras beigām;
* teritorijā aizliegts ienest nažus un alkoholiskos dzērienus;
* jāaizmirst par domu šeit staidzināt savu suni.

Karaļnama preses un mārketinga nodaļas vadītāja Sāra Deivisa atzīmējusi, ka pinkinkošanas idejas galvenais mērķis ir, lai cilvēki šo atpūtu baudītu skaidrām galvām, nelietojot apreibinošus dzērienus.

Daudz cilvēku jau ir izmantojuši šo nebijušo iespēju baudīt uzkodas zālienā pie Bakingemas pils. Piedāvājam aplūkot spilgtākās fotogrāfijas.