Slavenības
2021. gada 14. jūlijs, 07:33

Džekijs Čans nolēmis kļūt par komunistu

Jauns.lv

Pasaulē populārais aktieris, kaskadieris un kaujas mākslu meistars Džekijs Čans nesenā forumā Pekinā paziņojis, ka vēlas piebiedroties Komunistiskajai partijai Ķīnā. Par aktiera lēmumu ziņo “Global Times”.

“Es redzu Ķīnas Komunistiskās partijas (ĶKP) varenību. Tā piepildīs to, ko saka un apsola mazāk nekā pēc simts gadiem. Pēc dažām desmitgadēm,” savu nostāju skaidrojis Čans.

Aktieris piedalījies teatrālā priekšnesumā, kas veltīts partijas dibināšanas simtgadei. Pēc Čana paša teiktā, viņu pārsteigusi militāristu izturība un gars. Viņi ĶKP vadībā cīnījās ar japāņu iebrucējiem Ķīnas Tautas pretestības karā pret Japānas agresiju (1931-1941), un Džekiju Čanu aizkustinājusi karavīru drosme.

Džekijs Čans Jelgavā

gallery icon
10

Aizvadītajā gadā Džekijs Čans apsolīja samaksāt vienu miljonu juaņu (143 000 dolāru) tam cilvēkam, kurš radīs koronavīrusa vakcīnu. Aktieris pauda cerību, ka tas paātrinās preparāta izstrādi. Viņš arīdzan pastāstīja, ka ziedo naudu aizsargtērpu un medicīnisko masku iegādei Ķīnā. Aktieris atzina, ka nevēlas sev līdzās redzēt tukšas ielas un skumjus cilvēkus.

Ķīnas komunistiskās partijas simtgades svinībās Pekinas centrā Tjaņaņmeņas laukumā piedalījās aptuveni 70 tūkstoši cilvēku. Pasākuma laikā notika svinīga valsts karoga pacelšana, skanot simts šāvieniem no artilērijas ieročiem, kam sekoja avio parāde. Svinībās piedalījās valsts augstākā vadība, to skaitā Ķīnas Tautas Republikas prezidents Sji Dzjiņpins.

Džekijs Čans Jelgavā dodas pie faniem

gallery icon
13