Slavenības
2021. gada 13. jūlijs, 08:20

Cik samaksāts princim Harijam un Meganai Mārklai, lai viņi neradītu vairāk bērnu?

Jauns.lv

Saseksas hercogs un hercogiene saņēmuši 500 mārciņas (585 eiro) par atteikšanos laist pasaulē jaunus mantiniekus.

Labdarības organizācija “Population Matters” pasniegusi princim Harijam un Meganai Mārklai īpašu apbalvojumu, kas piešķirts “par apgaismotu lēmumu”. Saseksas hercogs un hercogiene atzīmēti kā paraugs daudzām ģimenēm.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Organizācija “Population Matters” iestājas par pasaules iedzīvotāju skaita regulēšanu, lai nepārapdzīvotu planētu un tādējādi saglabātu dabas resursu patēriņu un negatīvo ietekmi uz vidi.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Par vienu no efektīvākajām metodēm organizācija uzskata ierobežotu bērnu skaitu katrā individuālā ģimenē. Meganai Mārklai un princim Harijam šobrīd ir divi bērni – divus gadus vecs dēls Ārčijs un pusotru mēnesi veca meita Lilibeta Diāna. Vairāk bērnu Saseksi savā ģimenē neplāno. Savu godalgu pāris saņēmis 11. jūlijā kopā ar vēl deviņām citām ģimenēm.

Hercogiene Megana ar dēlu un auklīti Keiptaunas lidostā

gallery icon
5

Par saviem plāniem ģimenē audzināt tikai divus bērnus pāris pirmo reizi izteicās 2019. gadā intervijā žurnālam “Vogue”. “Ja mēs visi būsim gudrāki, tad varēsim atstāt kaut ko labāku savām nākamajām paaudzēm,” toreiz izteicās princis.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Organizācijas “Population Matters” pārstāvis norādījis: “Izvēloties un publiski paziņojot par nodomu ģimenē audzināt tikai divus bērnus, Saseksas hercogs un hercogiene palīdz nodrošināt saviem bērniem labāku nākotni un kalpo par paraugu citām ģimenēm. Jo mazāka ģimene, jo mazāka ir mūsu negatīvā ietekme uz Zemi. Tas dod lielākas izredzes visiem mūsu bērniem, viņu bērniem un nākamajām paaudzēm dzīvot uz veselīgas planētas. Mēs pateicamies Harijam un Meganai par šī apgaismotā lēmuma pieņemšanu.”

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon
8

Tiek ziņots, ka Saseksas hercogs un hercogiene saņēmuši ne tikai godalgu, bet arī naudas prēmiju 500 sterliņu mārciņu apmērā. Šo naudu viņi varēs ziedot labdarībai.