Ļaudis baltā sarīko pikniku pie Kongresu nama. FOTO
Vairāk nekā 500 pasākuma „pop-up” viesi, spītējot nelāgajām laika prognozēm, kopīgi pavadīja vakaru pie bagātīgi klātiem galdiem un jaukām sarunām.
Slavenības

Ļaudis baltā sarīko pikniku pie Kongresu nama. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien, 30. jūlijā Rīgā notika slepens un elegants „pop-up” pikniks, kura norises vietu pasākuma dalībnieki uzzināja tikai dažas stundas pirms vakariņu sākuma.

Ļaudis baltā sarīko pikniku pie Kongresu nama. FOT...

Šādi pasākumi jau guvuši milzu popularitāti visā pasaulē, ik gadu pulcējot vairākus simtus un pat tūkstošus kultūras entuziastu un gardēžu. Rīgā piknikā piedalījās daži simti interesentu, viņu vidū arī sabiedrībā zināmi ļaudis. Uzņēmēja Marika Ģederte, skaistumkonkursa organizatore Kristīne Lindenblate, dīdžejs Horens Stalbe ar draudzenei Zani Teikmani un citi. Savukārt piknika „pop-up” organizatori bija parūpējies par visām atļaujām un saskaņojumiem pasākuma rīkošanai, kā arī nodrošinājuši galdus, krēslus un muzikāli izklaidējošo daļu. Daudzus piknika apmeklētājus saista intriga par slepenās piknika vietas adresi, kas tiek saglabāta līdz pat pēdējam brīdim un tikai pasākuma dienā, neilgi pirms vakariņām, dalībnieki saņem norādes, kur eleganti baltā tērptiem, jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu, galda dekorācijas un traukus.

Vairāki simti ļaužu Rīgā sapulcējušies uz „vakariņām baltā”

2015. gada 30. jūlijā pie Kongresu nama notika kārtējais baltā tērpto ļaužu pikniks.

Parīzē tūkstošiem cilvēku sapulcējas uz "vakariņām baltā"

Francijas galvaspilsētā Parīzē vairāk nekā 13 000 cilvēku ceturtdien sapulcējušies uz 27."vakariņām baltā" - spontānu pikniku, kurā visi ģērbušies baltā.

Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica