Kalnciema kvartālā uz mazajām Imantdienām pulcējas komponista cienītāji

Svinot vasaru un atkaltikšanos, 1. jūlijā Kalnciema kvartālā notika izcilā latviešu mūzikas dižgara, komponista Imanta Kalniņa "MYSKIN Mazajās Imantdienas". Koncertā ...

gallery icon
88
Mūzika
2021. gada 2. jūlijs, 07:51

FOTO: sirsnīgā un pacilātā gaisotnē Kalnciema kvartālā izskanējušas mazās Imantdienas

Jauns.lv

Svinot vasaru un atkaltikšanos, 1. jūlija vakarā Kalnciema kvartāla notika izcilā latviešu mūzikas dižgara, komponista Imanta Kalniņa "MYSKIN Mazās Imantdienas", kur sanākušie varēja klausīties labi zināmas un iemīļotas komponista dziesmas, kā arī mazāk dzirdētus skaņdarbus un jaunus aranžējumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertprogrammā uzstājās dziedātāji, kam tuva Imanta Kalniņa mūzika un kuru dzīvēs komponistam atvēlēta īpaša vieta - Olga Rajecka, Ērika Eglija-Grāvele, Ieva Kerēvica, Lelde Dreimane un Rēzija Kalniņa, kura bija arī īpašā koncerta idejas un programmas autore. Ieeja pasākumā bija bez maksas.

Šogad Imanta Kalniņa mūzikas svētkiem aprit 45. jubilejas gads.

foto: Juris Rozenbergs
Koncerta un programmas autore Rēzija Kalniņa ar Olgu Rajecku.

Komponista daiļrades darbi jau gadu desmitiem kļuvuši par sava laika simboliem un neatņemamu latviešu mūzikas sastāvdaļu, ietverot gan simfoniskos skaņdarbus, gan arī mūziku Latvijā populārām filmām un teātra izrādēm.

Uz vietas pasākumā apmeklētājus sagaidīja dažādi jauki pārsteigumi. Pasākumā darbojās Kalnciema kvartāla kafejnīca ar ekskluzīvu itāļu vīnu izlasi un street food.  

foto: Juris Rozenbergs
Sanākuši varēja klausīties labi zināmas un iemīļotas komponista dziesmas.

Pasākumu bija atļauts apmeklēt pret Covid-19 vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem, kuriem pie ieejas bija jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts (telefonā lejupielādētu QR kodu) kopā ar personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti). Derīgs Covid-19 sertifikāts bija jāuzrāda arī bērniem, kuri bija vecāki par 12 gadiem.