2021. gada 15. jūnijs, 20:24

FOTO: Dailes teātris atsāk uzņemt skatītājus - vakcinētos un Covid-19 izslimojušos

Jauns.lv

Dailes teātris 15. jūnijā, sekojot valdības pieņemtajiem lēmumiem, pēc ilgāka laika atkal uzņēma skatītājus. Uz izrādi "Elpa" otrdienas vakarā pulcējās personas, kuras ir vakcinētas vai pārslimojušas Covid-19. Atmosfēru un atkalredzēšanos ar teātri izbaudīt devās arī Jauns.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dmitrija Petrenko režisētā izrāde "Elpa" norisinājās teātra Mazajā zālē. Pirmizrādi "Elpa" piedzīvoja pērnā gada jūlijā.

Dailes teātris atkal sastopas ar skatītāju. Izrāde "Elpa" 2021. gada 15. jūnijā

Dailes teātris 15. jūnijā, sekojot valdības pieņemtajiem lēmumiem, pēc ilgāka laika atkal uzņēma skatītājus. Uz izrādi "Elpa" otrdienas vakarā pulcējās ...

gallery icon
59

"Šajā viena cēliena mīlestības stāstā skatītājiem būs iespēja nepārprotami ieraudzīt pašiem sevi, esot par lieciniekiem mīloša pāra savstarpējām attiecībām mūža garumā un atklājot krietnu savas dzīves komisma devu, kas ikdienas steigā pārtapusi par bailēm, šaubām, par “lielo” lēmumu pieņemšanu, rūpēm par pasauli un attiecību saglabāšanu," teikts izrādes aprakstā Dailes teātra mājaslapā.

Kā zināms, no 15. jūnija pasākumu rīkotāji var organizēt divu tipu kultūras norises.

Pirmais no tiem ir pasākums ar atvieglotiem drošības pasākumiem, kuru var apmeklēt tikai tās personas, kuras ir vakcinētas vai pārslimojušas Covid-19. Viņiem obligāti jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts. Iekštelpās šīs personas drīkst nelietot sejas maskas.

Savukārt otra tipa kultūras norises būs ar drošības pasākumiem, kuros piedalīsies ne tikai vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie cilvēki, bet arī ar negatīvu Covid-19 testu, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam. Šāda veida pasākumos gan apmeklētājiem, gan personālam obligāti jālieto mutes un deguna aizsegi, jāievēro divu metru distance un skatītājiem jāsēž personalizētās sēdvietās.