Trakā pasaule
2021. gada 18. maijs, 04:49

Norvēģijas arhipelāga iedzīvotājai bija slinkums iet ārā salā. Visu nepieciešamo viņas vietā izdarīja suns. VIDEO

Jauns.lv

Sesīlijai Blumdālai ir viens no labākajiem "TikTok" profiliem pasaulē. Sieviete dzīvo tumšā un ļoti aukstā Norvēģijas pilsētā Longjīrā, kas atrodas uz Špicbergenas arhipelāga. Tas ir apmēram tūkstots kilometru attālumā no Ziemeļpola.

Sievietei ir visai neparasta dzīve. Pat ikdienas pastaigas ar suni pārvēršas skarbās ekspedīcijās. Blumdāla jau sen ir pieradusi pie vietējā sala, taču dažreiz viņai gribas palikt mājās.

Kad zviedrietei ievajadzējās nosūtīt draudzenei Olīvijai nelielu paciņu, viņa steidzās pēc palīdzības pie sava uzticamā palīga – pūkaina suņa vārdā Grims.

Olīvija dzīvo mājā netālu no Sesīlijas. Viņa iznāca uz lieveņa un spalvaino draugo pasauca – suns izdzirdēja saucienus un aizsteidzās pie draudzenes. Paciņa jau bija piesieta pie suņa kakla siksnas.

Pēc veiksmīgās piegādes Blumdāla pasauca suni mājās. Dzīvnieks nedaudz pavadīja laiku pats savās darīšanās, taču beigās atgriezās un saņēma gardumu par izdarīto darbu.

Nebūt nav tā, ka Grims caurām dienām strādā. Tieši otrādi, viņu pastāvīgi lutina, piemēram, savā sestajā dzimšanas dienā suns saņēma torti mašīnas formā, kas bija pagatavota no maizes un desiņām.

Tajā dienā Blumdāla oficiāli kļuva par dzīvnieka saimnieci, jo suns iepriekš piederēja viņas draugiem. Tā gadījās, ka zviedriete un Grims uzreiz pēc iepazīšanās sadraudzējās un sāka daudz laika pavadīt kopā.

Pat aizlidoja uz Zviedriju. Sievietes draugi nolēma viņai atdot suni, kurš pats jau bija izvēlējies savu jauno saimnieci. 

Sesīlijai "TikTok" kontā ir vairāk nekā 977 tūkstoši sekotāju, bet video ar suni saņēmis 2,7 miljonus skatījumu.