Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Samanta Tīna beidzot dodas uz Eirovīziju!

Latviešu dziedātāja Samanta Tīna šodien priekpilna kāpa automašīnā, lai kopā ar delegāciju dotos uz Starptautisko lidostu “Rīga” un tad – ...

TV

"Eirovīzija" pandēmijas laikā: skandāli un laimīgas sakritības

Antra Feldmane

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Jau šodien Nīderlandē tiek aizvadīts Eirovīzijas 65. dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Lūkojam, kādi ir šīgada spilgtākie priekšnesumi, kurš izpelnījies skandālu, kuram sola uzvaru un ko par mūsu Samantu Tīnu domā ārzemēs?

"Eirovīzija" pandēmijas laikā: skandāli un laimīga...

2020. gadā Samanta Tīna gatavojās «Eirovīzijas» dziesmu konkursam ar dziesmu «Still Breathing». Sarūgtinājums par atcelto konkursu bija pamatīgs, kā nekā «Eirovīzija» ir noritējusi bez pārtraukuma 64 gadus, un tieši šoreiz visam tā jāsagriežas. Covid-19 pandēmija ir unikāla situācija arī konkursa rīkotājiem. Pateicoties «YouTube» un jaunās sociālo tīklu videoplatformas «TikTok»  popularitātei, daža laba 2020. gada «Eirovīzijas» dziesma kļuva slavena visā pasaulē, tikai pateicoties konkursam.

Krāšņi un daudzveidīgi - spilgtie Eirovīzijas finālistu priekšnesumi

Izraēlas pilsētā Telavivā norit 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

Mūzikas industrija mainās līdz ar pandēmiju un, kā atzīst ilggadējais «Eirovīzijas» komentētājs, radio dīdžejs Toms Grēviņš, nav jānotiek konkursam, lai tajā uzvarētu. Kamēr dziesma ir skanīga, lipīga un priecīga, var notikt brīnumi! 2021. gadā Eirovīzija no 18. maija Roterdamā pulcēs 39 dalībvalstu pārstāvjus, ievērojot drošības noteikumus, un turp devusies arī mūsu Samanta Tīna ar dziesmu «The Moon Is Rising».

Nākamā lapa: "Eirovīzija" bez politikas