foto: Publicitātes
“Evanescence” pēc 10 gadu pauzes izdod jaunu albumu “The Bitter Truth”
“Evanescence”.
Mūzika
2021. gada 26. marts, 14:27

“Evanescence” pēc 10 gadu pauzes izdod jaunu albumu “The Bitter Truth”

Jauns.lv

“The Bitter Truth” ir grupas “Evanescence” pirmais orģinālmūzikas albums šajā desmitgadē un to izdod “Sony Music” ierakstu kompānija. Atgriežoties pie grupas raksturīgā skanējuma, “The Bitter Truth” ir atspoguļojums gan personīgām traģēdijām grupas dalībnieku dzīvēs (negaidītā grupas līderes un vokālistes Eimijas Lī brāļa aiziešana, kā arī basista Tima Makkorda bērna zaudēšana), gan lielākām un globālām traģēdijām, kas radušās nevienlīdzībā starp rasēm, COVID un ekonomikas sabrukumā. Bet, neskaitot dzīves tumšo un rūgto pusi, albuma rezonējošais vēstījums ir gaišs - cīnīties tālāk ir labāk, kā padoties.

Piespiedu kārtā grupai nācās ierakstīt lielāko daļu  albuma attālināti vienam no otra viscaur 2020. gadam. Atsakoties no radošiem ierobežojumiem, grupa dabīgā ceļā skanējumā atgriezās pie sava ugunīgā, episkā skanējuma, pateicoties kuram mēs viņus iepazinām. Runājot par albuma tekstiem, pasaules situācijas šī brīža smagums veicināja būt godīgam un  arī atdzīvināja gan jaunas, gan vecas tēmas. Eimija Lī atzīst, ka pats rakstīšanas process dod iespēju sevi dziedēt, it īpaši rakstot par tādām tēmām kā savi iekšējie dēmoni, sēras, cilvēku garīgā veselība un sabiedrības negatīvā attieksme pret to, pretim stāšanos negodīgumam un sieviešu nīšanai, kā arī par brīvību, kas rodas, atbrīvojoties no toksiskām attiecībām.

Eimija Lī  par “The Bitter Truth”: “Es gribu, lai cilvēki pēc šī albuma sajūt cerību, spēku un iedvesmu. Mani dzīvē ļoti iedvesmo cilvēki, kas ir pārvarējuši lielus šķēršļus – izdzīvotāji. Es ceru, ka mēs varam kultivēt ideju par to, ka pat tad, kad dzīve ir pilna neizsakāmu sāpju, to aizvien ir vērts dzīvot.”

Karantīnas laikā radītais albums ir  iemūžināts jaunā dokumentālajā filmā “Evanescence: Embracing The Bitter Truth”, kuru režisējis Adams Džouns. Filmējot albuma sākuma punktu no grupas pēdējā plānotā koncerta 2019. gada decembrī un tā vistiešāko iznīcināšanu ugunī, līdz miksēšanas un pabeigšanas procesam – dokumentālā filma ir obligāts skatāmais katram grupas fanam vai jebkuram, kurš vēlas saprast mākslu, kas slēpjas aiz pandēmijas ēras maskas.