foto: Mārtiņš Ziders
Viesturs Kairišs šogad jau desmit reižu veicis Covid-19 testu
Slavenības
2021. gada 19. marts, 05:26

Viesturs Kairišs šogad jau desmit reižu veicis Covid-19 testu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Režisors Viesturs Kairišs (50), kas kopš gada sākuma cītīgi strādā pie filmas "Janvāris" uzņemšanas, darba dēļ īsā laikposmā ne visai patīkamo kovida testa procedūru piedzīvojis desmit reižu, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Ikviens, kam veikts Covid-19 tests, nenoliegs, ka nekāds patīkamais process tas nav, kad ar padsmit centimetru garu kociņu ar vates pikuci galā, to iebāžot nāsī, tiek ņemti uztriepes paraugi.

Viesturs Kairišs žurnālam "Kas Jauns" atzīst, ka divarpus mēnešu laikposmā veiktas desmit pārbaudes uz Covid-19, viņaprāt, “nav tik traka”. Ne deguna asiņošanas, ne uzpampuma viņam testēšanas dēļ neesot bijis. “Vislielākais gandarījums man ir par to – un tas, ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju, uzskatu, ir īsts brīnums –, ka filmas "Janvāris" uzņemšanas laukumā nav konstatēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums. Vismaz filmēšanas grupas un aktieru vidū ne! Pāris reižu sanāca, ka kāds no masu skatu dalībniekiem bija kļuvis par inficēta cilvēka kontaktpersonu, un līdz ar to jau laikus ziņoja, ka uz filmēšanos neieradīsies. Katrā ziņā visu filmēšanas laiku ļoti strikti tika ievēroti visi piesardzības pasākumi, un ir tiešām liels prieks, ka no kovida esam izsprukuši sveikā!” smaidot teic režisors Viesturs Kairišs.

Pie Saeimas filmē barikāžu ainas filmai "Janvāris"

Tie, kuriem ir ap 40 un uz augšu, un nesen ir gadījies paiet garām Saeimas namam, varētu būt izbrīnīti par ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!