Kino
2021. gada 11. marts, 09:09

"Oskara" balvas ieguvējs Rasels Krovs tēlos Marku Rotko

Jauns.lv

Holivudas zvaigzne Rasels Krovs tēlos Daugavpilī dzimušo pasaulslaveno gleznotāju Marku Rotko mākslas pasaules drāmā "Rotko" ("Rothko").

Filmas režisore ir Sema Teilore-Džonsone, zināma pēc drāmām "Greja piecdesmit nokrāsas" un "Nowhere Boy". "Oskara" balvas ieguvējs Rasels Krovs filmā atveidos amerikāņu gleznotāju, abstraktā ekspresionisma un krāsu lauku gleznošanas aizsācēju Marko Rotko, īstajā vārdā Marku Rotkoviču. Rotko meitu Keitu filmā tēlos uzlecošā īru zvaigzne Aislinga Frankiosi.

"Rotko", par kuras veidošanu oficiāli tika paziņots Eiropas Filmu tirgus beidzamajā dienā, netrūks arī citu zvaigžņu – drāmā būs redzami gan režisores vīrs "Zelta globusa" ieguvējs Ārons Teilors-Džonsons, seriālā "Černobiļa" spīdējušais Džereds Hariss un pieredzējušais Maikls Stūlbergs.Filma "Rotko" taps uzņemta pēc Lī Seldesas grāmatas "The Legacy of Mark Rothko" un balstīsies uz patiesu stāstu, kā izcilā gleznotāja meita Keita cīnās pret korumpēto eliti, aizstāvot tēva mantojumu, vēloties viņa darbus padarīt redzamus tautai. ""Rotko" nav tikai filma par lielu mākslinieku, bet arī nenovecojošs stāsts par labā cīņu ar ļauno,” saka Sema Teilore-Džonsone.